Setmanari d'informació local - 138 anys

Els 3,5 milions del superàvit enfronten els socis de govern

Els 3,5 milions d’euros disponibles per invertir del superàvit de 2021 posen ‘damunt la taula’ les discrepàncies entre els diferents partits que conformen el pacte. D’ençà que el Departament d’Intervenció de l’Ajuntament calculà la quantitat disponible per invertir, els regidors han fet les seves propostes de projectes i, de moment, no coincideixen.

Des del PP, el batle, Carlos Simarro, ja avançà la setmana passada «la importància» d’arrancar la construcció del ja anunciat aparcament subterrani a l’Infante Lois així com la reforma de les instal·lacions esportives del mateix espai. També des del PP, el primer tinent de batle, Carlos Darder, ha comentat que part dels doblers del romanent es destinarien a la millora dels carrers. «Tenim projectes pendents com empedrar tres carrers del centre i millorar l’enllumenat públic», apuntà Darder en declaracions a aquest setmanari.

Aquest plantejament contrasta radicalment amb el del soci de govern, Jaume Bestard (Pi) que ha explicat no estar d’acord en el fet que tots els doblers es destinin a la reforma del camp d’esports i ha recordat que «també s’han de complir els punts establerts al pacte de govern». En aquest sentit, Bestard es refereix a la dotació de clavegueram a la zona d’Horts i Tarongers, un projecte que es contemplava dins el pacte signat entre PP i Pi on s’acordava que abans de gener de 2023, s’havia de fer un pla de sanejament d’aquesta zona del municipi.

Difereix també la visió de l’altre soci de govern i regidor no adscrit, Sebastià Aguiló qui té clar que vol destinar part del superàvit en petites inversions. Aguiló ha parlat de la construcció d’uns banys públics al centre també de la creació d’una consigna. «Tenc previst que l’Ajuntament llogui un local al carrer Bauzá i s’hi facin uns banys públics i accessibles alhora que s’hi habilit un espai on els visitants puguin deixar les seves pertinences mentre passegen», assegura el regidor. Aguiló també ha explicat que la reforma del mercat municipal és un projecte «pendent» i amb el qual «hi vull invertir part del romanent encara que sols sigui per iniciar una primera fase de reformes», ha sentenciat.

Amb tot, ara el batle haurà de negociar amb els dos socis, claus per la governabilitat, quants de doblers destinar als projectes que ha proposat cada partit. Segons els càlculs d’Intervenció, són aproximadament 3,5 milions d’euros els disponibles per a projectes d’inversió. Es tracta d’una xifra que suposa més de la meitat del total del romanent que ascendeix a 5,6 milions d’euros. La resta (2,1) hauran de romandre a les arques municipals per mantenir l’estabilitat pressupostària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.