Setmanari d'informació local - 138 anys

Els constructors volen poder posar plaques a les teulades en sol urbà

La patronal presentà al·legacions a l’Ajuntament

L’ordenança actual permet només instal·lacions en coberta plana i no sobre teula. | A.B.

L’Associació de Constructors de Balears i la Patronal de Sóller han fet una sèrie d’al·legacions a l’Ajuntament de Sóller demanant que també es puguin posar plaques solars a les teulades dels habitatges ubicats en sol urbà.


En concret, la patronal de Sóller sol·licita que es puguin instal·lar els panells fotovoltaics no tan sols a la zona d’Horts i Tarongers, tal com estableix la modificació puntual del Pla General aprovat el passat mes de juny, sinó que també que s’ampliï la instal·lació de plaques per a l’autoconsum en coberta inclinada al nucli urbà, una mesura que ara no és permet. Segons aquest col·lectiu, la limitació a aquest tipus d’instal·lació en coberta inclinada del nucli urbà contradiu la normativa i la tendència actual. El Decret Llei 4/2022 del 30 de març s’aprova amb l’objectiu d’adoptar mesures extraordinàries i urgents per la crisi econòmica i social produïda per efectes de la guerra amb Ucraïna, la qual en l’article 52 especifica que «la implantació de panells fotovoltaics per a la producció d’electricitat està permesa en qualsevol coberta, terrat i aparcament en sòl urbà, sense que es puguin posar prohibicions de caràcter general per l’entorn on s’ubiquen».


Així mateix, els constructors recorden que el planejament de Sóller, amb la seva modificació «no s’adapta a la normativa, perquè només permet la col·locació de panells solars en cobertes inclinades en sòl rústic», asseguren. Cal recordar que el Consell treballa en una normativa estètica per a les zones protegides de l’Illa, que en el cas de Sóller afecta al sòl rústic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.