Setmanari d'informació local - 138 anys

L’ocupació hotelera del mes de juliol tanca per damunt del 90%

El mes de juliol tancà la setmana passada amb unes xifres d’ocupació hotelera «normals per als mesos d’estiu» i que arribaren al 90,25%. Aquesta és la mitjana d’habitacions ocupades dels hotels del municipi a l’equador del que està essent la primera temporada turística sense restriccions pandèmiques.

Precisament en els dos darrers anys, l’ocupació dels juliols fou inferior per mor de la Covid-19. En el cas del 2020 l’ocupació sols arribà al 40%, fet que provocà el tancament de bona part dels hotels del municipi, mentre que el 2021 l’ocupació ja remuntà fins al 79%. Enguany, la xifra supera fins i tot els dos anys abans de l’arribada de la pandèmia (2018 i 2019) en què l’ocupació d’aquest mateix mes no superà el 88%.

Davant aquesta situació de bonança el president de l’Associació Hotelera, Lluís Rullan, ha admès que les xifres són positives tot i que ha remarcat que «tampoc no hi ha la gran gentada que la gent es pensa, són xifres normals per a un mes de juliol», apunta. Rullan es basa en les estadístiques i el cert és que la mitjana dels darrers catorze juliols és del 84% d’ocupació, una xifra 6 punts per davall del percentatge d’enguany.

Estadístiques

Amb tot, els hotelers han fet públiques unes estadístiques en què es pot comprovar que els mesos en què l’ocupació hotelera està gairebé al 100% és durant els agosts, setembres i juliols, per ordre d’abundància. Sorprèn positivament sobretot el mes de setembre que supera lleugerament al juny en els darrers catorze anys. Val a dir que el 2011 fou l’any en què més ocupació hotelera s’enregistrà, superant el 80% en la mitjana de llits plens.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.