Setmanari d'informació local - 138 anys

La primera ploguda de l'estiu deixa la insignificant quantitat de 0,1 litres per metre quadrat

Avui vespre s'ha enregistrat la primera ploguda de l'estiu que sols ha deixat 0,1 litres d'aigua per metre quadrat. Es tracta d'una xifra gairebé insignificant si es té en compte que segons el registre de l'estació pluviomètrica de Sa Vinyassa, feia des del mes de juny que no plovia.

Tot i això, per a demà dijous, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha activat l'alerta taronja amb risc important de pluges i tempestes. També en aquest sentit, s'ha activat l'alerta groga per fenòmens costaners amb risc de vent del nord de 40 quilòmetres per hora, i ratxes molt fortes associades a tempestes. Precisament davant aquesta previsió, el Govern ha activat avui, en fase de preemergència, el nou pla d’alerta i prevenció primerenca d’inundacions i altres fenòmens meteorològics adversos anomenat INUNBAL.

Les reserves hídriques

La manca de pluges en els darrers mesos ha provocat un descens en les reserves hídriques de les Illes Balears que se situen al 49% el mes de juliol, quatre punts percentuals menys que el mes anterior i amb una situació igual a la de l'any passat. Actualment, la Unitat de Demanda (UD) de Tramuntana Nord es troba en situació de normalitat, tot i que d'acord amb les previsions, és probable que entri en l'escenari de prealerta a finals del mes d'agost.

Val a dir que el percentatge de precipitació interanual a les Illes Balears encara és superior a la mitjana històrica, situant-se un 5% per sobre. Per altra banda i segons les dades de l'AEMET, juliol ha estat un mes sec, amb una mitjana de 0,3 litres per metre quadrat, davant els 6,3 de mitjana històrica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.