Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB denuncia el mal estat de la badia del Port

Mitjançant un vídeo mostren com en aquest indret el fondeig sobre la praderia de posidònia es duu a terme de forma «impune»

Un gran nombre d’embarcacions fondegen a la badia sobretot durant els mesos d’estiu. | Lluc Garcia

El Grup Balear d’Ornitologia (GOB) ha donat per conclosa la seva campanya SOS Posidònia, en defensa de la conservació d’aquesta fanerògama marina. Aquest any ho ha fet de nou al Port de Sóller per denunciar la situació de les praderies de posidònia en aquesta badia de Tramuntana. El GOB informa en un comunicat que finalitzat el mes d’agost acaba també la quarta edició d’aquesta iniciativa ambiental que s’ha dut a terme a quatre platges i clubs de vela de l’illa durant els darrers dos mesos.

Durant aquest període ha informat als usuaris sobre la importància ecològica de les praderies de posidònia, tot recordant que es tracta d’«un hàbitat de gran riquesa i que aporta una gran quantitat de beneficis per a la societat, per la qual cosa es troba protegida a nivell europeu , estatal i autonòmic», encara que amenaçada per diversos factors com la contaminació biològica, la pressió humana, l’escalfament i el fondeig incontrolat. En concret, al Port de Sóller, el GOB ha detectat l’existència d’«una combinació de factors ambientals que amenacen aquesta espècie».

Mitjançant un vídeo que han difós a Youtube, els ecologistes mostren imatges d’un gran nombre d’embarcacions que estan fondejades directament sobre la posidònia «de manera impune». Denuncien així mateix la terbolesa de l’aigua que també atribueixen al «tràfic d’embarcacions que arriben fins a la platja remenant el sediment continuadament». El GOB informa a més que hi ha testimonis que afirmen que algunes «alliberen les aigües grises allà mateix».

Fondejos Il·legals

L’entitat demana amb urgència «la regularització dels fondejos il·legals a la badia de Sóller, així com un control més gran per evitar els abocaments al mar que posen en risc l’ecosistema marí i la seguretat dels banyistes». El GOB fa extensiva aquesta petició al conjunt del territori pels «intolerables impactes de la massificació sobre el medi marí».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.