Setmanari d'informació local - 138 anys

Consens entre l’equip de govern per repartir el romanent

La reforma de l’Infante Lois queda fora i no es pagarà amb el superàvit

L'Ajuntament de Sóller. | GRUPO SERRA

D’ençà que es va saber quin era el romanent de tresoreria de què disposava l’Ajuntament, els tres partits que formen l’equip de govern mostraren les seves discrepàncies en la forma de repartir-lo. La tendència, però canvià dimecres quan els partits PP-Aguiló i PI arribaren a un consens de com gastar els 3,5 milions de superàvit de 2021.
Durant una reunió mantinguda entre els nou regidors que conformen el pacte s’arribà a un acord que passa per pactar projectes «que consideram relativament urgents per Sóller», avançà el batle, Carlos Simarro. Tot i que encara han de perfilar tots els projectes, tal com es gastà el romanent de l’any passat «s’ha posat damunt la taula gairebé 40 propostes, moltes d’elles seran contractes menors; d’altres haurem de treure una licitació», confirmà.
Com que dins el pressupost de 2022 no s’incorporaren actuacions relacionades a infraestructures, alguns projectes d’inversió es pagaran amb el superàvit. Així, dins les inversions consensuades hi ha la reforma d’una part del clavegueram i la finalització de l’Arxiu, temes defensats pel regidor del PI, Jaume Bestard. Segastià Aguiló (regidor no asdcrit) presentà, entre d’altres la instal·lació de l’ascensor a l’edifici del Museu de Ciències o la reparació de la coberta del Mercat Municipal. Mentrestant, entre la resta de propostes hi ha l’asfaltat de nous carrers; reparar voreres; continuar amb el soterrament del cablejat o altres actuacions pendents de la reforma de Gra Via i la plaça d’Amèrica.

Infante Lois
Tot i això, Simarro reconegué que la reforma de l’Infanfe Lois queda fora i «no es podrà fer amb el romanent de tresoreria perquè no hi ha temps». Per tant, mentre es debat encara entre entitats i Ajuntament el model que definirà l’aparcament i les instal·lacions esportives, Simarro comentà que la redacció dels plecs que definiran el concurs d’idees ja «estan en marxa», per la qual cosa, confia «dins el primer trimestre de l’any que ve poder tirar endavant el concurs».
Cal recordar que els projectes finançats amb el romanent a partir del romanent de tresoreria s’han d’haver adjudicat abans que acabi el 2022. Aquest fet ha frenat part de les aspiracions de l’equip de govern en veure que queden poc de tres mesos per adjudicar totes les propostes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.