Setmanari d'informació local - 138 anys

Simarro no té previst fer cap canvi a la circulació de Sóller

Atribueix el caos de trànsit a la manca d’aparcaments

A diari es formen llargues cues de vehicles al centre que col·lapsen Sóller. | Andreu Vivas

Tot i els continus problemes que pateix Sóller amb els embussos de cotxes, de moment no hi ha cap previsió que l’Ajuntament faci cap canvi a la circulació. El batle, Carlos Simarro, assegura que Sóller «no té més opcions per als cotxes» i atribueix els caos circulatoris a la manca d’aparcaments que té el municipi. Al contrari del que pensen altres responsables dels municipis de la Serra de Tramuntana, on també s’acumula gran quantitat de trànsit rodat, el batle assegura que «són més necessàries places d’aparcament per reduir els col·lapses i l’única opció vàlida ara mateix són els pàrquings dissuasius». Com que «no se n’ha fet cap, ara tenim, en moments puntuals, grans concentracions de vehicles», digué.
Fa dos anys, el Consell anuncià que faria aparcaments dissuasius als municipis per descongestionar el trànsit del centre, però «no els va fer», diu el batle, per tant, «vaig proposar construir el de Cetre i es va votar en contra, així que desgraciadament no tenim més solucions», afirmà.

Tancament
Durant el període de festes, tal com es fa cada any, es posà un senyal a l’entrada del carrer Isabel II que només permet la circulació i l’entrada al poble dels residents. Malgrat que l’oposició demanava la setmana passada que l’Ajuntament solucionàs els problemes circulatoris al centre i deixàs aquest senyal de manera permanent i alhora reforçàs el control amb un agent, el batle considera que «no es pot prohibir l’entrada per aquesta via a Sóller, en tant que també hi passen els residents que van a Fornalutx i Biniaraix».
De fet, gairebé a diari aquesta via principal es congestiona a causa de la gran afluència de vehicles que hi circulen. Fins i tot, en reiterades ocasions el col·lapse de cotxes i les llargues cues han impedit que el tramvia arribàs a l’estació amb total normalitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.