Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

«Al Clúster hi té cabuda tothom»

Llucia Pizá fa 15 anys que regenta el bar Es Firó. | Irene Cabrer

Llucia Pizá (Sóller, 1969) es dedica a la restauració des de fa 15 anys i en fa 7 que presideix el Clúster Sóller Bon Dia. Com a presidenta defensa que «a l’associació hi té cabuda tothom», per això des que ella està al capdavant s’ha intentat fer promoció de tot el sector empresarial. En aquesta entrevista explica què prepara l’entitat per als mesos d’hivern.

-Què és el Clúster Sóller Bon Dia?
-Som una agrupació d’empresaris que, en combinació amb l’Ajuntament, cream actes socioculturals d’interès general per a tothom, des del mateix habitant del poble fins als turistes i gent que ens visita. La finalitat és promocionar el producte local, la nostra cultura, el gran i el petit comerç així com el mateix poble de Sóller.

-En sou la presidenta, qui més forma part de la junta directiva?
-La junta directiva està formada per integrants d’altres sectors del teixit empresarial del municipi. Així, Anaïs Perrote, de la restauració; Briggitte Strebelle, del cultural; Óscar Mayol, del transport; Lluís Rullan, dels hotelers; Tomeu Deyà i Miquel Gual, del sector agrari; Marga Hernández representa els comerços i Joaquim Pourqué els artesans. A més de Sebastià Aguiló, com a representant de Promoció Econòmica.

-Cada quant vos reuniu?
-Ens reunim una vegada cada mes, però quan s’acosta una fira o una desfilada o altre esdeveniment ens reunim la junta de manera més assídua.

-Quants associats sou?
-Actualment som uns seixanta associats, però si tenim en compte l’abast que té cada un dels representants en altres associacions, al final, som moltes més persones les que col·laboren al Clúster.

-Les principals activitats del Clúster s’han dirigit darrerament a organitzar fires de promoció de producte local. És així?
-Realment és cert que hem organitzat fires però les hem fetes per donar a conèixer el producte local que es fa a Sóller, com l’oli, els embotits, els cítrics. Tot i que sempre posam el nom de ‘fira’ s’ha fet per promocionar el que es fa al comerç d’aquí.

-Quin és el proper calendari que vos heu marcat?
-D’aquí a final d’any preparam unes quantes coses. El Mercadet de l’estoc, programat per dia 9 d’octubre i que és totalment nou. En aquesta activitat hi cap tothom i, no és, com molta gent pensa només per a roba, sinó que hi poden participar tots els negocis del poble. Després hem planificat una desfilada sobre moda d’hivern i també se celebraran les jornades gastronòmiques del bolet i la fira de la Il·lusió, just abans de les festes de Nadal. Aquesta darrera activitat està més enfocada a il·lusionar als més petits de la casa amb un ventall ampli de propostes.

-Teniu alguna idea que encara no s’hagi pogut desenvolupar?
-Sí. La meva idea és dins els mesos d’hivern organitzar una jornada agrícola, ramadera i industrial, tot i que no tenc una data fixada i encara s’han de perfilar els detalls.

-Amb quins recursos comptau per organitzar els esdeveniments?
-L’Ajuntament és el nostre suport logístic i de finançament, però per exemple, la passada fira de la Il·lusió va ser possible gràcies a l’aportació dels comerços i restaurants de Sóller, perquè la pagàrem íntegrament noltros, ja que l’Ajuntament no disposava d’una partida.

-Hi ha la tendència a pensar que formau part de l’Ajuntament. Quina relació teniu amb el Consistori?
-El Clúster és independent de l’Ajuntament, per tant, no hi formam part. Ara bé, necessitam el seu suport a l’hora de fer els tràmits necessaris per organitzar fires, desfilades o altres. Per tant, el teixit empresarial organitza els actes però amb el suport econòmic i logístic de l’Ajuntament.

-Durant la pandèmia el sector que vostè representa va ser molt reivindicatiu amb les mesures del Govern. Després d’aquest estiu, quines sensacions teniu?
-La sensació del sector és molt bona i la temporada també ho ha estat, això és una evidència. Però d’ençà que faig feina al món de la restauració no havia vist mai tanta gent. Ara bé, confiï que es vagi normalitzant la situació perquè crec que això ha estat un estiu excepcional.

-Què opinau de les queixes de la gentada que ha vengut aquest estiu?
-Esper que la propera temporada no sigui així. De totes maneres crec que la situació que hem viscut aquest estiu ha estat perquè amb dos anys de pandèmia la gent no havia pogut sortir i ha aprofitat. Esper que les properes temporades siguin bones però no el que hem tengut enguany.

-La promoció econòmica de final de temporada per allargar-la és realment necessària quan tanquen bars i restaurants a l’hivern?
-Tot i que la temporada acabi, promoció econòmica és un punt molt important pel funcionament de tots els sectors, perquè no només s’enfoca en l’hostaleria i les cadenes hoteleres sinó que també mira pel comerç, la cultura i el patrimoni. És important dir que, tot i que molts locals tanquen un temps per vacances, n’hi ha d’altres que es mantenen oberts. Cal remarcar que per sort, actualment tenim bastant turisme d’hivern i l’hem de saber potenciar i poder oferir un servei, maldament siguin menys que en plena temporada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.