Setmanari d'informació local - 138 anys

Agricultura conclou que la salinitat acumulada a la xarxa d’aigua del Port no és marina

La sal que s’acumula a la xarxa d’aigua del Port no és marina. Aquest és el resultat derivat de l’estudi fet per la conselleria d’Agricultura en què s’havia de mesurar d’on provenia l’excés de sal de l’aigua que es recull a l’estació de bombeig de sa Torre i que posteriorment s’envia a la depuradora de Son Puça.

Els sensors instal·lats a diferents punts entre Can Repic i el col·lector de sa Torre durant una setmana del mes d’agost detectaren alts nivells de sal procedents de la zona de Can Generós, al Port sobretot a la franja entre les 4 i les 10 del matí. Durant aquest període es concentrà «una conductivitat de 6.500 US per centímetres, mentre que la mitjana normal està en els 3.000», explicà el regidor d’Agricultura, Sebastià Aguiló.

Així, la prova feta a petició de l’Ajuntament ha permès acotar on hi ha més concentració de sal i ajudarà a «solucionar aquest problema perquè l’aigua que arribi a l’EDAR tengui els paràmetres normals per afavorir la instal·lació de la depuració terciària a Sóller», comentà Aguiló. Amb aquestes dades, Sóller es compromet a davallar els nivells de sal per tal de poder instal·lar la depuració terciària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.