Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell posarà límits als ral·lis de les carreteres de la Serra

La futura Llei de la Serra reduirà les proves esportives a motor per preservar l’entorn

Noves mesures de protecció del Consell a les carreteres que travessen la Serra. Els departaments de Mobilitat i Territori posaran límits als ral·lis organitzats a les carreteres de la Serra amb la finalitat de preservar l’entorn i reduir les emissions contaminants que es generen arran de les curses que s’organitzen en el paratge declarat Patrimoni de la Humanitat. Així, a partir de la futura Llei de la Serra, el Consell vol incloure aquesta mesura que pretén reduir les proves esportives a motor que es programen cada any i que en reiterades ocasions han generat queixes dels veïnats i d’alguns batles dels municipis de la Serra.


En els darrers anys alguns representants municipals com el batle de Deià, Lluís Apesteguia; la Plataforma Indignats per la MA10 i els veïnats han transmès al Consell les molèsties que els ocasiona el tancament de la carretera i els renous amb els quals han de conviure els dies previs a les proves. Per això, el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano i la consellera de Territori, Maria Antònia Garcias mantingueren una reunió dimecres per anunciar aquesta proposta als batles i batlesses de Mallorca; a les entitats ecologistes i a les federacions esportives per tal de comptar amb el major consens dels agents implicats.
Val a dir que per al pròxim any hi ha programades 23 proves de motor, de les quals 14 transcorren per la Serra. Davant aquesta situació, el regidor de Governació, Carlos Darder, qui assistí a la trobada sol·licità sobretot més vigilància per part dels agents els dies previs a les carreres, «ja que fan acampades a les cunetes de la carretera; els veïnats han de suportar carreres nocturnes i molts de renou i sobretot la brutor que deixen als camins després de dies de proves esportives».Així mateix, Darder insistí també en no concentrar totes les proves esportives «els mateixos mesos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.