Setmanari d'informació local - 138 anys

Els bars de Plaça ja pateixen manca d’abastiment

Els transportistes segueixen en vaga i els bars oberts estan cercant altres alternatives

Els germans Belén i Juan Pedro Estarellas estan al capdavant de Sa Granja. | Isa Medina

Aquesta setmana ja s’han començat a notar els efectes de la vaga dels distribuidors a la Plaça. Encara que la majoria de bars del centre ja han tancat les seves portes, la propietària del Bar Bini, Esperança Ferragut, explica que «els grans distribuïdors segueixen sense voler descarregar als nous punts de càrrega i descàrrega habilitats. Hem cercar d’altres distribuïdors que sí ens serveixen, però que tenen por a represàlies i no tots volen venir». Alguns transportistes els han oferit la possibilitat de trobar un altre punt on poder arribar amb el camió a fi que ells puguin anar a cercar els productes però Ferragut diu que «jo no aniré a cercar res enlloc. Si m’ho duen aquí molt bé, i sinó, tancam en quinze dies i ja veurem què feim a la propera temporada».


En aquest sentit, els propietaris del Bar Restaurant Sa Granja, Juan Pedro i Belén Estarellas, també exposen que «estam molt enfadats amb aquesta situació. Per nosaltres hi ha una mica de culpa per cada part: primer del batle per prendre aquesta decisió dit i fet, quasi sense avisar; i en segon lloc dels transportistes, perquè durant tot aquest temps sempre s’han excedit i molt en el temps de descàrrega a Plaça i en algunes ocasions el camió s’instal·lava al matí davant l’Església i amb un sol repartidor hi quedaven fins ben passat migdia».
Davant la pregunta de com ho faran per solucionar la situació, Juan Pedro diu que «de moment alguns camions me duen el gènere a un lloc de fora del centre i l’anam a cercar. Però ja he cercat altres proveïdors que sí vulguin repartir per canviar els habituals. Veurem com acaba tot això, per estic disposat a canviar d’empreses de repartiment si fa falta».
Recordem que tota aquesta situació ve donada per la prohibició feta per Carlos Simarro als transportistes d’entrar els camions a la Plaça i l’habilitació dels nous espais de càrrega i descàrrega ubicats al carrer Jeroni Estades, a la plaça del Mercat i a la plaça Espanya. Els camioners argumenten que els llocs assignats els queden massa enfora i per això varen iniciar aquesta vaga.

Riscos laborals
A la nova ubicació dels llocs de descàrrega, els transportistes també han afegit l’argument que «s’arrisquen a l’hora d’entrar les mercaderies als establiments ja que la majoria dels bars de Plaça tenen escales per accedir als sòtans, on es troben els magatzems, per la qual cosa estan ajuntant les dues coses», segons explica Estarellas. «Ja fa temps que no volien davallar escales i ara han aprofitat per també fer aquesta reivindicació», apunta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.