Setmanari d'informació local - 138 anys

El Modernisme de Sóller serà marca turística

Europa concedeix una ajuda per potenciar-lo

El banc i la Parròquia són dos dels edificis més emblemàtics d’aquest estil. | Irene Cabrer

Nova ajuda procedent de fons europeus. El projecte presentat perquè el Modernisme es converteixi en una marca turística serà una realitat després que ahir es confirmàs que la proposta presentada des del departament de Desenvolupament Local conjuntament amb el Consell de Mallorca serà realitat. D’entre totes les comunitats autònomes que han representat projectes, les Illes Balers rebran un total de 55,22 milions d’euros a repartir entre les iniciatives que proposaren diversos municipis.


La proposta de Sóller es va incloure dins un projecte més global on intervé el Consell. El pressupost presentat es va dotar amb 400.000 destinats a la promoció del Modernisme i impulsar aquest corrent artístic, literari i cultural desenvolupat arreu d’Europa i que arribà a Sóller de la mà dels emigrants que viatjaren a França i a Catalunya. Entre altres actuacions destinades a potenciar el patrimoni solleric, el projecte inclou la creació d’una aplicació mòbil i un audiovisual per mostrar als centres culturals. A més, s’instal·laran tòtems amb un codi QR per explicar els edificis i els elements més significatius del Modernisme solleric i es crearà una oficina turística virtual. En resum, una proposta que té per base «les noves tecnologies», explicà la regidora de Desenvolupament Local, Catalina Pomar.


El projecte es va elaborar de manera transversal entre les regidories de Desenvolupament Local i Turisme i amb la col·laboració de l’Associació Hotelera de Sóller i englobava vuit plans més d’altres municipis de Mallorca.


El cementiri de Sóller, l’estació de Ferrocarril, els diferents edificis ubicats a la Gran Via, Can Prunera o la Parròquia i l’edifici del banc de Sóller a plaça són alguns dels exemples més destacats i coneguts d’aquest estil que s’identifica amb l’aparició de la burgesia, però que al municipi adquirí un estil propi, la majoria d’ocasions amb artistes i artesans d’àmbit local.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.