Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller compta amb cinc nous hotels d’interior aquesta temporada

La majoria d’establiments d’aquestes característiques se situen al nucli antic. Entre les noves incorporacions i els que ja hi havia sumen unes 200 places

Un dels cinc hotels d’interior que obrirà les portes el 2023.

Continua la febre per construir hotels d’interior a Sóller. Per aquesta temporada turística que està a punt de començar obriran cinc establiments hotelers nous, la majoria d’ells ubicats al nucli antic. Val a dir que tots aquests hotels obtingueren les places abans que el Govern declaràs la moratòria que impedeix crear noves places hoteleres. Per tant, es tracta d’iniciatives que ja tenien la tramitació feta i que comptaven amb la inscripció al Registre de Turisme. Segons les dades facilitades per l’Associació Hotelera de Sóller, l’any passat ja hi havia uns 14 establiments dedicats a turisme d’interior al municipi, per la qual cosa amb les cinc incorporacions s’arribaria quasi a les vint. Això significa un increment de places d’hotels interior que arriben a les 200 places.


L’aposta per aquest tipus de negoci es deu al fet que la gestió de l’establiment és «més senzill», tal com apuntà el president dels hotelers, Lluís Rullan. Els propietaris d’hotelers d’interior aposten per una altra manera de gestionar el local, mitjançant un sistema de codi que permet al client entrar a l’establiment sense la necessitat de tenir personal destinat a la recepció o al menjador. No obstant això, Rullan afirma que no vol dir que «totes les empreses optin per aquest sistema, però de cada vegada més l’empresari que gestiona un hotel d’interior opta per aquesta dinàmica», afirmà.


Cal recordar que la tipologia d’hotel d’interior és la que més ha crescut a Sóller en els darrers 10 anys, ja que Rullan recorda que el darrer establiment obert «amb categoria d’hotel té vint anys», afirmà.

Rècord al febrer
L’obertura dels establiments hotelers ha coincidit aquesta setmana amb l’obertura de l’oficina d’Informació Turística de Sóller. Dilluns es va batre un nou rècord pel que fa a l’atenció de visitants. Passaren pel furgó ubicat a la plaça d’Espanya gairebé 250 persones, superant les xifres habituals d’un mes de febrer, les quals se situen al voltant dels 80 usuaris. Si s’afegeixen les darreres dades facilitades, fins ahir passaren més de 600 persones per l’OIT. L’allau de visitants fins i tot ha sorprès comerciants i restauradors que han vist com s’ha avançat una temporada que ja es preveu que superarà les xifres de l’any anterior.

Fira a Munic
Aquestes xifres van amb consonància amb la quantitat de turistes que passegen i consumeixen, la majoria d’ells senderistes que s’han vist els darrers dies tant per Sóller com pel Port. De fet, Lluís Rullan ha viatjat aquesta setmana a la fira FREE de München (Munic) en representació de l’Associació Hotelera de Sóller. La fira turística de Munic és la fira més gran de viatge i turisme actiu del sud d’Alemanya, un dels principals emissors de senderistes que visiten durant les èpoques de primavera i tardor la Vall.


Aquesta és la primera edició des de 2020, ja que les passades edicions (2021 i 2022) es varen haver de suspendre a causa de la pandèmia. Durant 2020, la fira comptà amb més de 130.000 visitants, 900 periodistes acreditats i 1300 expositors, per la qual cosa els hotelers de Sóller hi tendran muntat estand propi per atreure més visitants senderistes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.