Setmanari d'informació local - 138 anys

La Torre Picada s'estrena com a finca pública

Moltes persones assisteixen a la jornada de portes obertes organitzada pel Consell

48989
Les autoritats van visitar el dissabte la nova finca pública del Port de Sóller.

Més d'un centenar de persones van assistir dissabte a la jornada de portes obertes organitzada pel Consell a la Torre Picada del Port de Sóller, adquirida recentment per la institució insular i que ara, en paraules de la presidenta Catalina Cladera, «ja és de tots els mallorquins».

Amb aquesta activitat festiva, amenitzada pels Xeremiers de Sóller i que va incloure un berenar, el Consell va voler celebrar que aquesta emblemàtica estructura defensiva costanera, del segle XVI, «ja és patrimoni públic i forma part de la xarxa de finques públiques de la institució». L'adquisició, segons el Consell, «garanteix el manteniment com a element arquitectònic singular de quatre segles i el del seu entorn natural».

A més de la presidenta del Consell, Catalina Cladera, hi van assistir les vicepresidentes Aurora Ribot i Bel Busquets i els consellers Josep Lluís Colom i Iván Sevillano. El departament d'Hisenda, presidit per Colom, és el que ha gestionat l'adquisició. En representació de l'Ajuntament de Sóller va acudir el batle, Carlos Simarro, i altres regidors, així com el batle de Fornalutx, Xisco Marroig.

Catalina Cladera va remarcar que «la compra de la torre s'emmarca en l'estratègia del Consell de convertir espais emblemàtics de l'illa en patrimoni públic per garantir-ne la conservació, com ho hem fet amb l'antiga central d'Alcanada i Can Domènech», i va afegir que «ho farem amb el Castell d'Alaró». També va agrair a la família Castanyer Puig, «per fer possible que la finca passi a ser patrimoni públic i no s'hagi venut a compradors privats». El Consell negociarà amb l'Ajuntament el manteniment i la regulació de visites.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.