Setmanari d'informació local - 139 anys

Jaume Deyà i Rafel Matamales, premiats pel Consell pels seus treballs d'investigació

'L'entorn arqueològic d'Almallutx' i ‘Els fòssils més antics de Mallorca' són les dues propostes presentades

Els guanyadors del certamen amb les autoritats.

Els premis concedits pel Consorci Serra de Tramuntana han tengut un caire solleric. El Consell ha concedit als arqueòlegs, Jaume Deyà i Pablo Galera i el conservador del Museu Balear de Ciències Naturals, Rafel Matamales un premi pels seus treballs d'investigació. D'entre els cinc treballs, dos d'ells han estat per "L'entorn arqueològic d'Almallutx, una projecció a escala de la seqüència d'ocupació humana de l'illa de Mallorca, presentació i perspectives de futur". Un treball de temàtica arqueològica molt monogràfic sobre un sector de la Serra que entronca les diverses etapes d'ocupació de la Serra elaborat per Deyà i Galera.


Per la seva banda, el paleontòleg Matamalas presentà "Els fòssils més antics de Mallorca: valoració patrimonial dels jaciments paleontològics més excepcionals de la serra de Tramuntana", una proposta de catalogació i posada a l'abast del patrimoni naturalístic que permet posar esment en valors ambientals que poden complementar l'estudi del paisatge cultural.

Els altres investigadors guardonats són Pere Antoni Llofriu pel seu treball, "Els forns de calç d'Esporles i la part meridional de Valldemossa"; la professora Nora Müller, per la seva investigació "La massificació turística de la Serra de Tramuntana: entre la mercantilització i el decreixement" i l'antropòloga, Maria Cifre, ha estat premiada per la seva investigació "El paisatge cultural forestal. La Serra de Tramuntana com a patrimoni col·lectiu".

Val a dir que és la primera edició d'aquests premis Serra que tenen com a objectiu estimular la recerca i la investigació en tot allò que fa de la Serra de Tramuntana mereixedora de la distinció de la Unesco. S'han premiat els cinc treballs més ben valorats pel jurat dels 15 que s'hi han presentat, amb una dotació de 2.000 euros cada un. La consellera de Territori i vicepresidenta del Consorci Serra de Tramuntana, Maria Antònia Garcías i el director insular de Territori, Miquel Vadell han atorgat els premis serra de Tramuntana als investigadors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.