Setmanari d'informació local - 138 anys

«Mouré cel i terra per recuperar el Mercat»

L’equip d’Aguiló prepara un programa amb projectes «molts pensats per Sóller».

Sebastià Aguiló (Palma, 1974) repetirà com a candidat a batle per segona vegada a les eleccions municipals de dia 28 de maig. En aquesta ocasió ho fa al capdavant d’un nou partit: Seny i Sentit. En aquesta entrevista fa balanç dels quatre anys de regidor i ens avança alguna novetat del seu programa electoral.

- Com definiríeu el nou partit que encapçalau?
- Seny i Sentit és un nou partit independent nascut a Sóller i per Sóller, de centre, liberal i regionalista. Malgrat que hem creat la figura de partit polític d’àmbit autonòmic, avui dia ens interessa centrar-nos en Sóller.

- Què el diferencia de Ciutadans, el partit que representàreu en la passada legislatura?
- La més important i el motiu per què muntam un partit polític local és no haver de dependre de ningú a Palma i no donar comptes del que feim per Sóller. Ser independent és el millor secret per poder fer les millors polítiques de caràcter municipal.

- Per tant, el que sigui millor per Sóller?
- Sí. De fet, ser un equip independent t’obri portes al Consell i Govern. Aquesta legislatura he pogut fer feina amb Podemos i aconseguir 1,4 milions d’euros per la depuradora. Vaig negociar i presenciar el procés de compra de la Torre Picada amb gent de Palma, per tant, tenc clar que vull dur recursos cap a Sóller.

- Què destacaria dels projectes realitzats en les àrees que ha gestionat (Turisme, Promoció Econòmica i Agricultura)?
- En total he tirat endavant 188 iniciatives noves i sense tenir dedicació exclusiva. En l’àmbit de Promoció Econòmica s’ha creat la Fira de la Carn i l’Embotit; la instal·lació dels paraigües i diferents propostes per impulsar el petit comerç. En turisme, el pla estratègic era una assignatura pendent. I on em vaig sentir més útil, fou amb la brigada d’esquitadors amb voluntaris durant la pandèmia.

- Quina relació heu tengut amb els seus socis de Govern, PP i PI?
- Ha estat una relació correcta, però amb el Partit Popular es va desbaratar quan vaig deixar Ciutadans i vaig ser lliure per prendre qualsevol tipus de decisió. Va coincidir també amb l’entrada de Jaume Bestard al pacte i, els dos darrers anys, les gelosies han estat molt grosses, políticament parlant, supòs que per la meva hiperactivitat de fer coses (riu). Però, m’hauria agradat que el PP hagués entès que jo no era el seu contrari polític.

- Pot avançar algunes propostes del seu programa electoral?
- Sí. Al cap de 6 mesos d’haver entrat a governar, mouré cel i terra per aconseguir recuperar el Mercat Municipal, que està agonitzant tot i tenir moltes possibilitats. Ha quedat sense fer i és una aposta personal. A Cetre, vull que sigui el centre de benvinguda i que hi hagi una planta subterrània, la planta que ja hi ha i una alçada més de pàrquing; amb serveis; oficina turística virtual i que el bus hi pugui fer la volta. Tot integrat i amb verd. Les altres propostes me les reserv, però és un programa fet molt per Sóller.

- Queden altres projectes pendents que no heu pogut fer. Quins són?
- El més important que està en marxa i no he pogut finalitzar és el de la depuració terciària i com ja he dit, el Mercat. M’ha quedat pendent també instal·lar l’ascensor del Museu de Ciències Naturals.

- Per quin motiu no s’ha fet?
- Per manca de voluntat política. Els pactes són importants, però sempre necessitàvem el vist i plau del batle, Carlos Simarro i si no el teníem, els projectes no sortien endavant.

- Per què?
- Han posat moltíssims projectes per davant d’altres que fa anys que estan enquistats. Això m’ha molestat d’aquesta legislatura, perquè no hi ha hagut un ordre i se n’han posat de nous davant com la reforma de Gran Via i, en canvi, no s’ha fet l’ascensor tot i tenir una dotació econòmica.

- Ha passat el mateix amb l’aparcament de Cetre?
- Vull que quedi clar que noltros mai vàrem dir que no al pàrquing, però la gran assignatura pendent per part del batle ha estat el consens. Estic decebut que es prengués la decisió que si no era com ell deia no es faria el projecte. El pacte de govern és per pactar les coses i el PP no està preparat per governar amb coalició. Ha passat el mateix amb el Fantasio, L’infante Lois o el Defensora. En Jaume Bestard hi ha fet molta feina, però, el batle tenia altres prioritats.


- El fet que el candidat del PP sigui Miquel Nadal, facilitarà les converses?
- Sí, molt. Però si he de pactar amb qui sigui, seré més dur que l’anterior legislatura.

- En cas de tornar a fer equip de govern, amb qui seria prioritari?
- Pactaré amb els que respectin més el meu programa i no pactarem sigles, sinó projectes. Per practicitat i per garantir que els projectes tirin endavant seria millor pactar amb dos partits que no amb tres o quatre, però dependrà dels resultats.

- Si Vox entràs, estaríeu d’acord amb fer pacte amb ells?
- No. Seny i Sentit no és un partit que combrega amb els extrems de cap banda. Les decisions sempre les prendrem per dur endavant els projectes.

- Quin resultat preveis treure el proper 28 de maig?
- Un resultat just seria treure 3 regidors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.