Setmanari d'informació local - 138 anys

«El projecte del carril bici serà una realitat»

Podemos formarà un equip que combina «la veterania amb la visió de les noves incorporacions».

Catalina Pizá (Sóller, 1959) serà la candidata per Podemos Sóller a les pròximes eleccions municipals. Durant aquests quatre anys ha estat a l’oposició com a cap de llista de la formació morada a qui representarà per segona vegada consecutiva al maig. En aquesta entrevista desvetlla alguns punts del seu programa electoral.

-Com encara les eleccions municipals del 28M?
-Des de Podemos Sóller les encaram amb molta il·lusió i energia (no confondre amb il·lusos), perquè tenim un gran equip disposat a treballar amb esforç, dedicació i motivació per millorar Sóller.

-Per què es torna a presentar?
-Perquè els companys i companyes han dipositat la confiança amb mi i em sent amb el suport necessari, ja que podem combinar l’experiència de la veterania amb les ganes i la visió de les noves incorporacions.

-Quins són els principals problemes que voleu resoldre de Sóller?
-L’accés a l’habitatge és prioritari per a nosaltres, juntament amb la Mobilitat, una problemàtica causada per la massificació. És molt important tornar Sóller als seus habitants.

-Sou contraris al turisme? Quina postura teniu sobre el principal motor econòmic de l’Illa?
-No. No estam en contra del turisme i entenem que el sector turístic continuarà sent un motor de l’economia. Però com tot sector productiu té efectes secundaris i un impacte sobre les nostres vides: gentrificació, el desplaçament de comerços tradicionals i la sensació que Sóller ja no ens pertany. Si hem de conviure amb el turisme cal pal·liar aquests efectes negatius i construir comunitats resilients capaces de resistir a l’efecte de la turistificació. Creim que les millors barreres contra la turistificació són l’habitatge públic, un fort teixit comercial local, productes locals, i formació i oportunitats per als joves en sectors alternatius al monocultiu de turisme.

-Podeu avançar alguns punts del programa electoral?
-Des del primer dia que entrem a l’ajuntament de Sóller, establirem col·laboració amb l’IBAVI per aconseguir habitatge social al municipi. A més, com ja hem proposat, exigirem que Sóller quedi definitivament connectat amb el seu hospital de referència mitjançant un autobús directe i posarem en marxa una interruta dins Sóller mitjançant un bus circular i pàrquings dissuasius integrats paisatgísticament i respectuosos amb el medi.


-Si governa, els sollerics veuran resolt el carril bici a la carretera del Desviament?
-Per descomptat. El projecte del carril bici serà una realitat ben prest, tot i que ha sofert alguns retards i dificultats. L’equip d’Iván Sevillano, del que forma part el solleric del nostre partit J.A. Sarrià, vetllen per fer-ho una ralitat al més aviat possible.

-En cas de fer equip de govern, amb qui seria prioritari?
-Estem disposats a dialogar i treballar conjuntament amb totes aquelles persones amb voluntat de dirigir els seus esforços cap a la ciutadania i que no es deixin limitar per les sigles del seu partit.

-Quin balanç feis de la vostra tasca a l’oposició aquesta legislatura?
-El balanç ha estat positiu. Hem proposat iniciatives molt necessàries que no s’han pogut dur a terme a causa de la prepotència i de l’egocentrisme de senyor Simarro, però com a equip de l’oposició hem fet la nostra tasca de fiscalització rigorosament i de forma responsable.

-Quins resultats esperau treure?
-Estem segurs que millorarem els resultats i que amb el suport de la ciutadania podrem dur a terme totes aquelles propostes que permetin un canvi real a la nostra Vall.

-Per què no s’ha acabat fent el projecte que havíeu presentat de les màquines biotrituradores?
-El nostre equip acceptà participar de la utilització dels romanents del 2020 amb un projecte integral dotat de 40.000 euros i que ja estava a punt per implementar. La falta de voluntat política del Partit Popular va impedir que vés la llum. Ens sentim enganades i ens comprometem a què des del primer dia que entrem a governar sigui realitat.

-Per què és tan important aquesta proposta?
-Perquè és una aposta per millorar la qualitat de l’aire de Sóller i que deriva en una millora de la salut de tots i totes.

-S’ha aprofitat la col·laboració entre l’ajuntament i les administracions supramunicipals?
-Definitivament no, tot el contrari. El tripartit ha mostrat un nul interès per aconseguir habitatge social públic, deixant perdre un dels pocs solars públics que quedaven a Sóller. Contràriament al que farem nosaltres un cop arribem al govern. A més, mentre que el Govern va fer un decret llei d’autoconsum energètic, a Sóller el departament d’urbanisme presentava projectes encaminats a obstruir la seva implantació, com les plaques solars a horts i tarongers. Això suposa milers d’euros en pèrdues de subvencions públiques. La desídia de l’equip de govern ha fet que es deixessin perdre ajuts per implantar energies renovables per reduir la factura de la llum de les instal·lacions municipals, com a la coberta del mercat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.