Setmanari d'informació local - 138 anys

El personal de Sóller 2010 amenaça en fer vaga a partir de dia 13 de maig

L’aturada afectaria tots els serveis de fems, neteja viària, ORA i l’escoleta municipal

49293
Sóller 2010 és l’empresa encarregada de recollir els fems a Sóller. | I.C.

Els treballadors de Sóller 2010 exigeixen una pujada de sou. Aquest és el principal motiu pel qual els assalariats que treballen per l’empresa pública que gestiona diversos serveis a Sóller han convocat una vaga per la setmana que ve, just un dia abans de l’inici de la Fira i el Firó. A més d’això, demanen millores en els torns del personal per no superar les hores permeses segons el conveni establert.


En principi, l’aturada està prevista a partir de dia 13 de maig, mentre no s’arribi a un acord entre treballadors i Ajuntament. Entre les reivindicacions que s’han posat damunt la taula hi ha un augment del 10% en el sou base i poder formar part del mateix conveni que tenen els treballadors de l’empresa Emaya, l’empresa municipal de l’Ajuntament de Palma o Calvià 2000, una altra empresa similar.


Tot i que els representants sindicals s’han reunit en diverses ocasions amb el batle, Carlos Simarro, no s’ha arribat a un acord satisfactori per cap de les dues parts, per la qual cosa la plantilla al complet amenaça en convocar una vaga que afectaria a tots els serveis que gestiona l’empresa pública.


Així, la vaga afectaria el servei de recollida de fems, a la neteja viària, al servei de cobrament i vigilància d’ORA i a l’escoleta municipal de Juli Ramis, també gestionada per Sóller 2010.

Reaccions
D’ençà que es conegué la notícia ahir, alguns representants polítics reaccionaren davant aquest fet. El soci de govern i representant de Seny i Sentit, Sebastià Aguiló, es mostrà enfadat i «indignat per l’opacitat que ha tengut Simarro amb els socis de govern. En el meu cas, m’he assabentat pel personal després de conèixer que les negociacions han fracassat sense que se mos hagi convidat a assistir-hi», afirmà. De fet, dimarts hi havia un Consell d’Administració de Sóller 2010 «i ni el presiden (el batle), ni la vicepresidenta (Mar Castañer), ni el regidor de Béns i Serveis (Carlos Darder) mencionaren les desavinences que hi ha amb el personal», assegurà Aguiló.


Per altra banda, el regidor del PI i també soci de govern, Jaume Bestard es mostrà més moderat, «ja que primer vull conèixer de primera mà tota la documentació i informació abans de posicionar-me», afirmà.


Per part de l’oposició, la portaveu de Més, Laura Celià, assegurà que la convocatòria de vaga «no és puntual i no ve d’ara, sinó que els controladors de l’ORA han de cobrir horaris i extensions que superen el que tenen per contracte, a causa que no es cobreixen les baixes dels companys». La seva formació ja va «denunciar els acomiadaments improcedents i el temps ha acabat donant la raó als treballadors», remarcà. També Jaume Mateu (PSOE) denuncià que l’Ajuntament «no ha fet els deures» ja que fa «un any que saben d’aquest problema».


Tota aquesta problemàtica ha sorgit mentre s’estava negociant el conveni col·lectiu de Sóller 2010, una empresa pública que compta amb un pressupost de gairebé 3 milions d’euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.