Setmanari d'informació local - 138 anys

«Vull recuperar Sóller per la gent que hi viu»

Celià té clar que l’Horta, Biniaraix i el Port necessiten un mínim de serveis i infraestructures.

Laura Celià (Sóller, 1979) és la candidata a la batlia de Sóller per Més. El 2015 s’incorporà com a regidora a l’Ajuntament per posar-se al capdavant de les àrees de Festes, Participació Ciutadana, Transparència i, més tard, Cultura. Durant aquesta legislatura ha estat a l’oposició des d’on n’ha «après molt», diu.

-Com encarau les eleccions municipals del 28M?
-Ho visc d‘una manera molt diferent al 2015. Veníem d’una legislatura del PP molt radical, teníem un vot d’esquerra molt mobilitzat i va ser una campanya molt potent. El 2019 teníem la pressió d’estar governant i, després d’haver perdut i d’haver tocat la feina des de l’oposició, encaram les eleccions des de la tranquil·litat, que no vol dir relaxats.

-Per què vos tornau a presentar?
-Quan em vaig presentar el 2019 vaig dir que faria un cicle de 8 anys que havia d’acabar ara. Però les circumstàncies i la feina a la Conselleria durant 4 anys, on he après moltíssim sobre el funcionament de l’administració, em fa sentir preparada per afrontar una altra vegada el compromís.

-Què podeu destacar de l’equip que vos acompanyarà a les eleccions?
-Ja vaig avançar que no faria una candidatura populista, sinó que hem triat uns perfils que són per gestionar i que provenen d’àmbits molt diversos. Els primers són perfils més estratègics i de coherència amb el projecte polític i lligats a la gestió del món cultural, serveis socials, d’educació i igualtat i de medi ambient. Uns eixos que consideram prioritaris. La resta de components és gent preparada.

-Avui presentau la candidatura, però, podeu avançar alguns punts del programa electoral?
-Volem transmetre una idea molt clara: recuperar Sóller per la gent que hi viu tot l’any. Això implica moltes casuístiques i que ho hem treballat durant tota a aquesta legislatura. Vam ser els primers a queixar-nos de la sobreocupació de les terrasses; el 2019 ja apuntàvem la gentrificació i l’accés a l’habitatge com un dels problemes de Sóller, un poble enfocat més cap a la gent que ens visita i no cap a la gent que hi viu tot l’any.

-Quins són els principals problemes que té Sóller i que s’han de resoldre?
-Les línies amb les quals ara coincidim els tres grups de l’oposició són clares: accés a l’habitatge i això és el més urgent. Després hi ha problemes més immediats del dia a dia com la concessió de Sóller Recicla, que acaba al setembre d’enguany; les obres de les Escolàpies; el centre de dia a ses Fontanelles o el Defensora i tots són projectes que duen molta feina al darrere. S’ha de reactivar el que ha quedat aturat durant aquesta legislatura i assumir grans reptes que s’havien d’afrontar i no s’han fet perquè l’equip de govern actual no ha volgut ni sentir-ne xerrar. Parl d’emergència climàtica i problemes de gentrificació o de turistificació.

-Si guanyau, traslladaran l’escola de música a l’Hospici o a un altre lloc?
-Ens mantenim en la idea que l’escola de música ha d’estar al centre pels motius que tothom ja sap i la idea és condicionar l’Hospici perquè no se n’hagi d’anar al Puig. Però, el que tampoc no farem és posar en risc la viabilitat del curs escolar si veim que a l’Hospici no hi ha temps d’arreglar-ho si volem començar al setembre. La prioritat és assegurar la continuïtat de l’escola i en la mesura que sigui possible i acostar-la al centre.

-Seguireu amb el nomenclàtor de carrers?
-Falta revisar el nomenclàtor en clau de gènere. Acordàrem amb l’equip de Govern de 2019 la seva revisió i es posà la placa de la plaça de Teixidores, tot i que li falta una explicació de per què li vam canviar el nom. També falta concebre el municipi en clau de gènere, ja que continuam amb problemes d’il·luminació als carrers i en aparcaments.

-Quin balanç feis de la vostra tasca a l’oposició?
-Estic satisfeta de la feina feta com a oposició, malgrat que no ens ho han posat gens fàcil perquè no ens deixen accedir a la informació. No ens passen expedients, però tot i així hem fet una fiscalització brutal. Basta recordar que Més va denunciar les contractacions estranyes i els intents d’acomiadaments de Sóller 2010; hem fet propostes que s’han fet com les diades de la infància; les platges sense fum; mocions al pla de Ports per aturar l’aparcament de remolcs a primera línia del Port, etc.

- I de l’equip de govern?
-Nefast. Crec que no han funcionat com equip de govern i cadascú ha anat de forma oberta pel seu vent. Ha estat un pacte d’interessos i no de projecte col·lectiu i no veim cap cosa que hagi canviat, més enllà que s’han gastat 1 milió d’euros en asfaltat; en la Gran Via o Festes.

-En cas de fer equip de govern, amb qui seria prioritari pactar?
-L’objectiu és sumar per recuperar un pacte progressista.

-Quins resultats espera treure Més?
-M’agradaria que les tres forces d’esquerra traguéssim prous vots per arribar a la majoria absoluta i alhora consolidar-mos com a primera força d’esquerres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.