Setmanari d'informació local - 139 anys

Les mascaretes deixen de ser obligatòries en residències i centres de persones majors

El govern de l’Estat posa fi a l'aplicació de mesures extraordinàries provocades per la COVID-19, però recomana precaució en entorns on viuen persones vulnerables

49583

La fi de l'obligatorietat de dur mascareta és una realitat des d’avui als centres residencials i per a persones grans gestionats per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS). Es tractava del darrer escull provocat per l'arribada de la pandèmia el març de 2020.

En concret, a partir d’avui s'elimina l'ús universal de les mascaretes a les residències i centres de gent gran i de persones amb discapacitat, tot i que s'aconsella prendre precaucions addicionals si apareixen símptomes de la malaltia, sigui en usuaris, treballadors o familiars, amb l'objectiu d'evitar possibles brots. En aquests casos, es recomana que la persona amb símptomes recuperi la mascareta en els espais compartits i l'ús per part del personal quan les hagin d'atendre.

Pel que fa als professionals que atenen a usuaris que estiguin recuperant-se d'una estada hospitalària o que treballen en unitats de cures intensives en aquests centres, se seguiran els protocols marcats pels Serveis de Medicina Preventiva i Prevenció de Riscs Laborals, segons la valoració de cada cas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.