Setmanari d'informació local - 139 anys

Cada setmana hi ha 8 denúncies per renous de festes privades a Sóller

Policia instal·larà sonòmetres per mesurar la contaminació acústica en determinades zones

La barriada de Santa Catalina pateix també nivells alts de contaminació acústica.

Les queixes per contaminació acústica al municipi han augmentat de manera alarmant amb l’arribada de l’estiu. De fet, al departament de Policia atenen cada setmana fins a 8 denúncies per renous i sobretot en horari nocturn detectat en determinades zones de Sóller. La majoria d’aquestes protestes són per via telefònica i responen a l’organització de festes privades, ja sigui en immobles de lloguer o en olivars i cases disseminades durant els caps de setmana.


Amb l’objectiu de prevenir i minvar els efectes negatius que afecta el descans de residents i veïnats, Policia instal·larà sonòmetres per mesurar el nivell de contaminació acústica i poder fer «complir així l’ordenança municipal», explicà el regidor de Governació, Carlos Darder. L’edil assegurà que vol comprar nous aparells mesuradors de renous «amb els diners del romament, ja que amb els que compta ara la policia han quedat obsolets i no és una eina suficient per mesurar si se sobrepassa el nivell acústic». De fet, Darder en vol adquirir de portàtils i de fixes perquè serviran alhora per mesurar altres tipus de vibracions que provoquin molèsties, com pugui ser la quantitat de trànsit que circula en determinades zones i que serviran «per controlar i poder denunciar si és necessari», digué.

Altres zones afectades
Altres zones afectades pel renou en horari nocturn són la barriada de santa Catalina; l’avinguda Antoni Montis i «dos o tres punts concrets de Sóller», assegurà Darder. En aquests punts tan localitzats, les queixes dels veïnats van més enfocades a les molèsties que provoquen els clients dels negocis o establiments de restauració quan arriba el cap de setmana. Així, tot i que l’ordenança de renous indica que el tancament de la terrassa ha de ser a les dotze de la nit, hi ha una hora de marge perquè els clients abandonin l’espai. Si bé, la majoria aplica la norma, «el fet que no hi hagi locals d’oci nocturn ni a Sóller ni al Port, el carrer i les festes privades han substituït aquests negocis», afegí el regidor.


Per tant, per donar compliment de l’ordenança aprovada el 2021 i aplicar tant els períodes horaris establerts i vetllar pels índexs acústics, els agents disposaran d’aquests sonòmetres que mesuraran la intensitat del so i en quantificaran els decibels indicats en la taula de la normativa municipal.


Com a altres ordenances, en el cas de sobrepassar el límit de renous a Sóller, les multes s’estableixen entre els 600 euros i els 300.000 per als casos considerats molt greus.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.