Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller 2010 arrossega un deute de gairebé 80.000 euros

Malgrat els nombres negatius, l’entitat es recupera respecte del 2020

El primer Consell d’Administració de Sóller 2010 aprovà dimecres l’estat de comptes de l’empresa pública. L’exercici corresponent al 2022 ha donat un balanç negatiu de 78.525,97 euros, un deute que l’empresa arrossega d’ençà de l’esclat de la pandèmia, però que ha minvat exponencialment durant els dos anys posteriors. Durant la pandèmia l’entat arribà a una xifra negativa de més de mig milió d’euros, fruit de les mesures preses per la Covid-19 que minvaren a la meitat el preu del lloguer dels aparcaments que té en propietat l’empresa i eliminaren el pagament de les zones d’ORA. Durant el 2021 es retallà el deute fins a arribar a 170.655,55 euros, a causa de l’inici de l’activitat als aparcaments i de les activitats al poliesportiu municipal de Son Angelats. No obstant això, Sóller 2010 no supera els números vermells des de 2019, quan el resultat dels comptes donà 60.029,18 euros de beneficis.

Revisió de preus

Altres temes tractats durant la sessió ordinària del primer Consell d’Administració de l’entitat pública, fou la revisió de preus dels lloguers de les places d’aparcaments de sa Calatrava i ca les Ànimes. A partir del setembre de 2023 s’aplicarà un increment de 7 euros mensuals a les tarifes de qui té llogada una plaça d’aparcament en aquests dos pàrquings. Així, el preu del lloguer mensual d’una plaça d’aparcament a sa Calatrava se situarà en 60 euros mentre que a ca les Ànimes apuja a 76,25 euros.

Tot i això, els preus dels lloguers continuen tenint un descompte de 10 euros en cada cas, ja que durant l’exercici 2019 s’aprovaren les noves tarifes que incrementaren considerablement els preus d’aquests lloguers. Així, s’establia un preu màxim de 70 euros per a Sa Calatrava i de 86,25 euros per Ca les Ànimes, però durant la Covid-19 es va implantar un descompte del 50%, un descompte que encara s’aplica una rebaixa de 10 euros del preu total.

En darrer terme, es renovà la Comissió negociadora del conveni col·lectiu específic, ja que és un tema encara pendent per resoldre tot i que es desconvocà la vaga de fems fruit d’un acord signat en darrer terme.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.