Setmanari d'informació local - 139 anys

Un grup d’actors i productors de cine vol recuperar el Fantasio

L’Ajuntament ho veu viable perquè permetria recuperar l’edifici amb inversió privada

Estat actual de la façana de l’edifici de l’antic cinema Fantasio. | Irene Cabrer

L’antic cinema Fantasio es podria convertir de nou en un referent cultural per Sóller. Un grup d’inversors procedent del món del cinema s’ha interessat per l’edifici amb l’objectiu de recuperar-lo i tornar l’esplendor que va tenir al seu moment. Es tracta d’un grup d’artistes, productors i directors de cinema americans però afincats a Mallorca o que hi passen llargues temporades que tenen un gran interès en restaurar l’edifici de propietat municipal i perquè en un futur «pugui ser un espai cultural», explicà el regidor de Patrimoni, Juan A. Lorente.

De moment no s’ha fet cap proposta concreta però l’Ajuntament calcula que serien necessaris 3 milions d’euros «com a mínim per retornar l’immoble a l’estat inicial», comentà Lorente en una roda de premsa celebrada dilluns.

No és la primera vegada que un grup d’inversors aposta per l’espai degradat, però el regidor es mostrà molt entusiasmat amb la nova proposta «perquè permetria recuperar un edifici del qual ara mateix des de l’Ajuntament ens és impossible fer-hi cap inversió», digué.

Tot i que les negociacions estan encara en una fase inicial, Lorente assegurà que durant els pròxims mesos es tornaran a reunir per avançar en com podria ser la proposta, ja que des de Patrimoni estudien de quina manera es podrien fer càrrec de l’obra i amb quines condicions, «mentre també sigui benefició per l’Ajuntament i el poble de Sóller», assegurà.

Val a dir que l’interès d’aquest grup no és d’ara, sinó que que durant la passada legislatura ja s’interessaren per l’edifici i contactaren amb l’Ajuntament. «Com que contiuen atrets, divendres passat férem una vista a les instal·lacions amb alguns d’ells i quedaren encantats, per això entre l’octubre i desembre hi tornarem», afegí el regidor. De moment, no hi ha res tancat, però des del departament de Patrimoni apostam per «no deixar que el Fantasio es degradi encara més», assegurà Lorente.

Altres iniciatives

L’Ajuntament va adquirir la propietat del Fantasio per un acord urbanístic amb els seus antics propietaris, acord que també afectava el cinema Alcázar, molt més gran però ja derruït i que es convertirà en un establiment hoteler. Fa poc més d’una dècada, el consistori va posar a la venda l’immoble per un milió d’euros, però ningú es va interessar en la seva adquisició. L’any 2013, l’Ajuntament va encarregar un avantprojecte a Tragsa per a restaurar l’edifici, projecte que no es va arribar a fer realitat. Llavors es plantejava una inversió d’un milió d’euros. Poc temps després, un grup de persones i entitats locals vinculades al món de la cultura va proposar una altra iniciativa de recuperació, amb un import que ja ascendia a 1,5 milions i que tampoc va arribar a bon port.

Des de llavors, l’edifici s’ha degradat encara molt més fins al punt que una part de la coberta de teules s’ha desprès. Lorente assegura que s’han ha rebut nombroses peticions de ciutadans que demanen que no es deixi perdre aquest immoble.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.