Setmanari d'informació local - 139 anys

La Cooperativa fixa els preus per a l’oliva de taula

El preu màxim serà de 4 euros per a l’oliva negra, i de 3 per a la verda

Els preus per a l’oliva de taula mantenen els valors fixats l’any passat. | R.F.

La Cooperativa Agrícola de Sóller ha anticipat els preus per a la futura temporada d’oliva de taula, la desena sota el distintiu de qualitat DOP «Oliva de Mallorca». En el cas de l’oliva verda de major qualitat, amb condició de denominació d’origen, es preveu un valor màxim de 3 euros el quilogram. Una xifra que, per a l’oliva negra de més alta categoria, ascendeix fins als 4 euros per quilogram. Igualment, i segons explicà el president de la Cooperativa, Miquel Gual, «en funció de la qualitat de cada collita, aquest preu màxim podria baixar».

Així, mentre els valors establerts es mantenen respecte de l’any 2022, s’estima un augment més que significatiu en les dimensions d’aquest l’esplet. Segons advertí la tècnica de la Cooperativa, Margalida Morey, «en les zones més primerenques o amb menys capacitat per emmagatzemar recursos hídrics, l’oliva està un poc deshidratada». Una condició, però, que no dissuadeix les altes expectatives per a la campanya vinent. «Només falta una mica de pluja per poder dir que serà una bona temporada», culminà Morey.

Com ja es vaticinava al mes de juliol, les prediccions per a la futura producció d’oliva superen considerablement els nombres assolits al llarg de les 4 darreres campanyes. Un pronòstic que es posarà sobre la taula el pròxim 5 de setembre, en el transcurs de la reunió prevista entre la Cooperativa i els diferents olivicultors. En aquesta trobada es revisaran tant les normes d’aquesta campanya com els preus establerts, així com s’avaluarà l’informe resum de la temporada anterior.

La garrova de Sóller s’està collint

En les dues primeres setmanes de collita, la Cooperativa ha comercialitzat fins a 30 tones de garrova. I, en paraules de Gual, «en aquest ritme, es podrien arribar a assolir fins a 200 tones». Per això, Gual va concloure que, «tot i que a l’hora de collir el fruit l’alegria no és la mateixa que l’any passat, els pagesos de Sóller estan collint les garroves».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.