Setmanari d'informació local - 139 anys

Les precipitacions fan pujar les reserves hídriques

Les fonts Na Lladonera i Cas Patró Lau han revengut

Les pluges han augmentat els nivells de les reserves d'aigua de la Vall. | Jaume Quirós

Amb les darreres precipitacions ocasionades per la tempesta del passat diumenge, sobretot les fonts i les reserves hídriques de Sóller han incrementat considerablement el seu cabal. Segons constataren les dades aportades per l’empresa que gestiona l’aigua a Sóller, Aqualia, les fonts que abans no abastien el municipi per mor de la sequera i la falta de pluges a l’estiu han revengut des de la darrera setmana d’agost.

Els més de 100 litres que caigueren a finals d’agost han fet créixer de nou les fonts, que ara tornen a abastir la xarxa d’aigua potable del municipi, una xarxa que des del mes de juny es subministrava amb aigua dels pous de ses Fontanelles i de Sa Costera.

Així, Aqualia confirmà que a l’agost «els dipòsits d’aigua estan bé, mentre que al juny es va disparar el consum» però ara les captacions d’aigua són de 4.075 metres cúbics diaris de mitjana, una xifra semblant a la del 2022. Pel que fa a les captacions de les fonts, s’han incrementat i, amb els pas dels dies, possiblement augmentaran una mica més. D’aquesta manera, les darreres dades aportades per l’empresa apunten que la font de na Lladonera que donava 971 metres cúbics de mitjan diària, ha pujat fins als 2.800. Les altres dues fonts, la Font Nova i Cas Patró Lau no aportaven aigua a la xarxa municipal en tot l’estiu i amb la pluja acumulada, Cas Patró Lau aporta 250 metres cúbics de mitjana per dia. Per tant, Aqualia remarcà que «el subministrament està més que garantit i l’aigua d’aquests dies ha ajudat també a tenir reserves».

Tot i que les fonts revenen més aviat, l’empresa explicà que els pous de Ses Fontanelles també pujaran de nivell quan l’aigua de la capa freàtica es filtri, ben igual que la font de Sa Costera, unes xifres que encara no s’havien comptabilitzat al tancament d’aquesta edició.

Malgrat aquestes bones previsions, i tot i l’increment de les reserves d’aigua acumulades, Aqualia demana a la població que «sigui responsable i que es faci un bon ús del seu consum», perquè aquest factor i el continu manteniment de la xarxa hídrica és vital per a «garantir un bon subministrament a la població per als pròxims mesos de tardor».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.