Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

A l’agost, 2.798 vehicles passaren per Cetre cada dia

El mes passat circularen 86.764 vehicles respecte dels 57.381 del febrer

El trànsit al centre de Sóller s’ha intensificat durant l’estiu. Tot i les evidències que pateixen diàriament els conductors, les dades extretes a partir dels vuit radars pedagògics instal·lats a diferents carrers del municipi corroboren l’increment de vehicles que afecten la circulació al centre. La darrera estadística del mes d’agost demostra que el carrer de Cetre és on s’han intensificat més el trànsit durant aquest període, on passaren cada dia 2.798 vehicles cada dia. Es tracta d’un 34% respecte de les dades facilitades al mes de febrer, quan circulaven 1.835 cotxes diaris. En total, el mes passat circularen 86.764 vehicles respecte dels 57.381 del febrer. Aquest increment es deu «al senyal instal·lat a l’entrada del carrer Isabel II que impedeix la circulació als no residents», segons apuntà el regidor de Governació, Carlos Darder. Tot i aquest canvi, la resta de xifres demostren una notable pujada de vehicles a la resta de vies on hi ha els radars.

Més significatiu és l’augment de vehicles que s’ha detectat al Port. Els dos semàfors situats al carrer Xaloc i canonge Oliver han registrat un 46% i un 42% més de vehicles, unes xifres que quasi s’han doblat respecte del febrer. Segons l’estadística al carrer Xaloc han circulat 24.039 vehicles, enfront dels 12.824 de l’hivern i davant el CEIP Pere Cerdà de 7.932 del febrer n’han passat 13.715. El semàfor col·locat al carrer Poetessa Francisca Alcover, a l’Horta ha registrat un augment de més del 27% de trànsit, passant de 45.044 vehicles al mes de febrer a 62.135 del mes d’agost. Mentre que el carrer Pere Serra ha crescut un 25% i sa Mar un 20%.

A més d’aquestes dades, de l’estadística es desprèn les hores que hi ha més trànsit al centre urbà. En aquest sentit, Cetre suporta més trànsit a primera hora del matí, però sobretot entre les 15 hores si les 16.30 hores quan es registra una mitjana de més de 100 vehicles. En canvi, a l’Horta es registrà una mitjana de 70.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.