Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

L'accident d'un motorista reobre el debat sobre la carretera de la Serra de Tramuntana

Un vídeo que mostra l'accident d'una moto al Mirador de ses Barques provoca les queixes d'usuaris, veïns i la plataforma 'Indignats Ma-10'

Imatges enregistrades pels veïnats.

De nou la carretera de la Serra de Tramuntana (Ma-10) i un dels seus punts calents torna a ser al centre del debat. Aquesta vegada, un vídeo que circula per les xarxes socials i que mostra com una motocicleta perd adherència amb l'asfalt al llarg d'una volta del Mirador de ses Barques, impactant contra un vehicle en sentit descendent, ha reobert el debat i genera indignació entre veïns i usuaris de la xarxa.

De fet, la plataforma 'Indignats Ma-10' ha traslladat aquest sentir a través d'una nota en què reiteren la necessitat de «combatre el descomunal desordre públic» a la Serra de Tramuntana, de manera específica a la carretera del Puig Major, on les denúncies de veïns, residents i usuaris sobre aquest tipus d'accions i fins i tot carreres il·legals han estat constants al llarg dels darrers anys, malgrat el control per part de les autoritats i la limitació de velocitat a tota la via a 60 quilòmetres per hora de màxim.

Aquest episodi, en què la moto protagonista acaba lliscant sobre l'asfalt, i per fortuna a una velocitat reduïda en estar ascendint i per l'elevat pendent, ha elevat més la temperatura. El pilot de la moto s'observa com es reincorpora sense dificultat aparent, una vegada que la màquina ha impactat contra el vehicle que baixava des de Monnàber. Immediatament, diverses persones presents al lloc es van afanyar a recollir la moto, intentar aclarir la via i a atendre la persona acompanyant del pilot, que va haver de ser assistida pels serveis mèdics desplaçats per això al lloc amb contusions de diversa consideració. A aquesta volta també hi va anar la Guàrdia Civil per investigar els fets i intentar identificar els seus protagonistes. Fins i tot algunes versions que van circular per les xarxes referien que el pilot va abandonar el seu acompanyant, donant-se a la fugida del lloc de l'accident.

Durant els caps de setmana de manera especial, encara que també la resta de dies, el trànsit de motocicletes a elevada velocitat és una constant a la pujada al Puig Major, amb el Mirador de ses Barques com a punt de trobada de molts joves. «Aquesta corba és travessada per centenars de persones cada dia», recorden des d''Indignats Ma-10', atès que hi ha el mirador, un restaurant i una zona d'aparcament, a més de l'inici d'alguns trams d'excursions. «Que hi hagi una tragèdia, o més d'una, és qüestió de temps», fan referència a la nota, i destaquen l'actitud de l'Ajuntament de Sóller a l'hora de tractar aquest assumpte delicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.