Setmanari d'informació local - 139 anys

Fornalutx amplia la campanya de foment del reciclatge

La Vila aconsegueix reduir el rebuig quasi 16 punts que anys anteriors

L’Ajuntament de Fornalutx ha decidit ampliar la campanya de foment del reciclatge durant tot aquest mes. La decisió s’ha pres després de conèixer els bons resultats que han donat les jornades informatives i amb l’objectiu de continuar davallant la fracció de rebuig al municipi. En aquest sentit, els residus entregats a la planta incineradora han passat han passat d’un 68% a un 52,1% amb dos anys, d’ençà que es va implantar el nou sistema de reciclatge. Es tracta de 16 punts de diferència respecte de 2020, la qual cosa té una valoració «molt positiva», per part del regidor de Medi Ambient, Gori Mayol.

D’altra banda, pel que fa a la recollida selectiva que inclou les fraccions d’envasos lleugers; l’orgànica; el paper i cartó i el vidre les dades també són favorables pel municipi. Així, mentre el 2020 s’entregaren 91 tones, el 2022 s’incrementà en 194 tones de residus reciclats, la qual cosa significa que fa dos anys tan sols es reciclava un 32% i al 2022 es va incrementar en un 47,9% i l’Ajuntament està disposat a augmentar encara més aquesta xifra. Tot i no disposar de les dades encara de 2023, Mayol confia superar «les de l’any passat, per això s’ha implementat la recollida de la fracció orgànica i tornam a fer campanya porta a porta amb els veïnats».

Val a dir, que Fornlautx presentà un nou calendari de reciclatge el mes passat que suposa recollir la fracció orgànica tres dies a la setmana i reduir, en canvi, la recollida de rebuig a un sol dia. Així mateix, també treballen per gestionar correctament la retirada de voluminosos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.