Setmanari d'informació local - 139 anys

El nombre de famílies ateses per Es Rebost es duplica en un mes

Durant l’estiu, el grup parroquial d’Acció Social-Càritas donava cobertura a 50 famílies, mentre que després de finalitzar la temporada la quantitat s’ha incrementat fins a 110

Els voluntaris s’encarreguen d’obrir cada 15 dies el local d’Es Rebost per a que les famílies vagin a recollir allò que necessiten. | Irene Cabrer

La cobertura que dona el grup d’Acció Social als pobles de Sóller i Fornalutx torna a créixer. Després de la finalització de la temporada turística, el Projecte Es Rebost ha duplicat el nombre de famílies ateses. Així, mentre durant els mesos d’estiu l’organització atenia entre 40 i 50 famílies, durant el transcurs del darrer mes la quantitat s’ha incrementat fins a les 110, el que significa que l’entitat ha passat d’ajudar unes 150 persones a tenir-ne 330 que necessiten el suport d’Es Rebost. Els voluntaris que reparteixen la cistella de la compra als usuaris asseguren que és un increment que ja tenen previst de cada any quan les famílies acaben els contractes temporals. D’aquesta manera, en una economia principalment marcada pel sector turístic i de serveis, la xifra d’usuaris descendeix cap als mesos d’abril i maig, però augmenta a l’octubre i novembre.

Si bé aquest increment, des de l’entitat comenten que no tot són famílies noves, sinó que algunes d’elles són permanents. Es tracta d’usuaris que han de fer front a despeses que amb els anys han pujat de preu i que tot i tenir un sou mensual no poden arribar a final de mes. En aquests casos, «han de fer front a lloguers massa elevats o són famílies monoparentals que les costa encarar tots els pagaments i, per tant, necessiten una ajuda».

Campanya
Per fer front a l’adquisició de productes, però també a la resta de projectes que finança Es Rebost a través dels usuaris que els dirigeix el departament de Serveis Socials de l’Ajuntament, el grup d’Acció Social participarà en la Fira de la Il·lusió dels dies 6 al 9 de desembre per recaptar fons. Les persones voluntàries han elaborat material nadalenc fet de manera artesanal que servirà per sufragar part de les ajudes que emeten en concepte de lloguer o que destinen a pagaments per a rebuts de diferents serveis (aigua; lloguer i corrent).
Aprofitant aquesta campanya, també encetaran la destinada a elaborar les paneres de Nadal fins dia 20 de desembre. Per aquest any, han calculat que tendran una demanda d’unes 140 famílies i del que ja han anat preparant tenen cobertura per un centenar «i encara falta un mes», diuen. Per això, confien sempre en la predisposició de les escoles que aporten cada any molts aliments de Nadal i això «ens ajuda a noltros a poder donar un suplement de carn i peix als usuaris per aquestes dates tan assenyalades».

En tot cas, els voluntaris destaquen que la donació d’aliments als punts de subministrament han davallat a causa de la pujada dels preus dels aliments. Així i tot, destaquen el degoteig constant de queviures que arriben a les caixes que hi ha dipositades tant a la Cooperativa de Sóller com al supermercat Aprop i que recullen setmanalment. També apunten «a la solidaritat d’algunes persones que continuen aportant efectiu per comprar el més necessari per a les famílies i són productes considerats bàsics com la llet, l’oli o la farina».
Així mateix, al local situat al centre parroquial Victòria arriben, a més, a través de la col·laboració amb Creu Roja, palets procedents del fons d’ajuda europeu amb provisions i aliments fabricats i envasats destinats únicament a repartir a les persones més desfavorides. En aquest cas, «és un gran volum de menjar que s’afegeix al producte que tenim aquí», expliquen des de l’organització.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.