Setmanari d'informació local - 139 anys

Condemnats a 56 anys de presó els 27 narcos de Sóller

A més, hauran de pagar una multa total de 202.384 euros

L’Audiència Provincial de Palma va condemnar ahir dijous a penes que sumen 56 anys i cinc mesos de presó als 27 acusats de formar part d’una organització criminal dedicada al tràfic de drogues a Sóller, la qual fou destapada el mes de maig de l’any 2017. Els condemnats hauran d’efectuar a més un pagament total de 202.384 euros per delictes contra la salut pública i pertinença a un grup criminal.

La Fiscalia demanava 140 anys per a tots els acusats, però les defenses dels mateixos han aconseguit rebaixar les penes de la majoria, de manera que la suma del total de les condemnes ha passat de 140 anys a 56 anys i cinc mesos.

Els condemnats del macrojudici d’ahir estaven immersos en una investigació per part de la Guàrdia Civil coneguda com a operació Valley. El matí del 10 de maig del 2017 va ser frenètic. Gairebé un centenar d’agents de la Guàrdia Civil es varen desplegar per diversos punts de Mallorca per neutralitzar la xarxa. A part de registres a Sóller i el Port, també s’actuà a diversos barris de Palma, com poden ser Son Gotleu i ‘Corea’, així com a Algaida i Sineu.

En total, amb l’operació es varen confiscar més d’un quilo de cocaïna, 600 plantes de marihuana, 800 grams de fulla de coca, així com importants quantitats d’haixix i 46.000 euros en metàl·lic, així com joies valorades en 48.000 euros. L’operatiu policial va concloure amb gairebé una trentena de detinguts, fet que generà un gran impacte a Sóller per convertir-se en el cop més gran al narcotràfic que es recorda al municipi.

Per traslladar els acusats als jutjats de Via Alemanya i prendre’ls declaració es va haver de fer ús d’un autobús de la Guàrdia Civil. L’organització actuava principalment a la zona de Sóller i el Port amb una estructura estable i jerarquitzada. Diversos dels imputats residien al lloc i alguns eren els encarregats de l’adquisició de la cocaïna, marihuana i haixix per posteriorment distribuir-la per la zona.

174 trajectes en un any amb una estada de mitja hora

Un dels sentenciats recorria a un contacte a Palma implicat en la distribució. Dos membres de la banda es desplaçaven de la capital a Sóller sovint. Els investigadors van comprovar que un d’aquests vehicles havia fet en el termini d’un any 174 trajectes, amb un temps mitjà d’estada de poc més de mitja hora a Sóller.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.