Setmanari d'informació local - 139 anys

Seny i Sentit recrimina al PP la manca de capacitat de gestió

Aguiló recorda que les «expectatives no es compleixen» tot i tenir el mateix color polític

Toc d’atenció de Seny i Sentit al seu soci de govern, el PP. El partit independent ha manifestat aquesta setmana el seu malestar i preocupació per la manca de capacitat de gestió i presa de decisions del Partit Popular tant a escala local, com en l’àmbit supramunicipal, és a dir, el Consell i el Govern. Després de set mesos de govern de pacte, els tres regidors de Seny (Sebastià Aguiló, Esther Alfonso i Pep Porcel) recriminen al PP que els projectes no avancen i que algunes de les peticions fetes a diferents organismes que depenen del Consell i del Govern ni tan sols s’han respost. Per la qual cosa «les expectatives del pacte no es compleixen malgrat tenir el mateix color polític a les administracions supramunicipals».

De fet, Aguiló recordà que el pacte de Sóller es fomentà amb el compromís de poder desenvolupar algunes inversions a Sóller, per això «ens demanam si ha valgut la pena renunciar a la batlia per continuar amb aquest pacte que signàrem», assenyalen.

Àmbit local
A l’àmbit local reclamen al seu soci de govern una sèrie de mesures que formen part de l’acord de governabilitat. Això és l’elaboració d’un pressupost per desenvolupar propostes fetes durant la campanya electoral «perquè hi ha nous regidors amb àrees noves que no en tenen i no poden dependre només de subvencions», explicà Aguiló. Quant a l’Infante Lois, consideren que és necessari «fer-hi un aparcament soterrat i unes bones instal·lacions a sobre que podria gestionar una empresa, perquè hem gastat 11 milions amb aquest equipament, però ens preocupa la falta d’interès del batle qui es conforma amb el que hi ha ara». El mateix passa amb l’aparcament del camí dels Cingles. Segons Seny, l’Ajuntament podria assumir l’obra amb un projecte senzill «perquè els projectes faraònics no són factibles i necessitam ser efectius». Tot això quan ja ha passat gairebé un any de legislatura i no «hem avançat res, tot el contrari, estam al mateix punt de quan vam entrar a governar».

Seny també parla de tres propostes que ja estaven incloses dins el seu programa electoral i que encara no s’ha «ni iniciat cap expedient» i que afecten Consell i Govern. Es tracta de la reforma de la carretera de Desviament, de la qual Seny reclama un canvi circulatori que passa per un passeig de vianants i un carril per a bicicletes. D’altra banda, es va adquirir «un compromís verbal amb el Consell per recepcionar el Murterar» i tampoc encara s’ha fet res «mentre la temporada està a punt de començar i els veïnats tornaran a tenir problemes amb la circulació en aquest punt». En darrer terme, també «esperam la reforma per evitar els problemes que tenim amb l’entrada de busos a Sóller i facilitar un solar a la carretera del desviament per tal que el Govern pugui adequar una vertadera estació de busos».

Queixes al Govern
El portaveu del partit independent, Sebastià Aguiló ho posà en coneixement del batle, «qui ha negat que això sigui així, però nosaltres comprovam que la realitat no és aquesta». Per aquest motiu, Aguiló va més enllà i ha sol·licitat una reunió amb la presidenta del Govern, Margalida Prohens «confiant que serveixi per posar fil a l’agulla per concretar projectes d’extrema importància pel poble de Sóller i pels sollerics», digué Aguiló. Així, les seves queixes arribaran al Govern balear «simplement per posar en coneixement que a Sóller encara no ha arribat res del que pactàrem».

Aguiló: «no és cap moció de censura»

Malgrat les declaracions contundents de Seny i Sentit cap al seu soci de govern, Aguiló deixà clar que «no és cap moció de censura, però no veim cap projecte de transformació de Sóller en el pacte». Per tant, les queixes van encaminades més cap a l’efectivitat en resoldre els problemes i avançar en els projectes pactats «perquè no és una amenaça, sinó que volem que es posin les piles», sentencià el primer tinent de batle.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.