Setmanari d'informació local - 139 anys

La Vila haurà de refer el projecte de les Escolàpies si vol acabar-lo a temps

Dimarts es reprenien les obres a l’edifici municipal de les Escolàpies. | Irene Cabrer

L’Ajuntament haurà de refer el projecte de les Escolàpies si vol acabar les obres dins el termini establert. Així ho va explicar el batle, Miquel Nadal qui va reconèixer que la temporització de les tasques de reforma de l’edifici són massa ajustats, per tant, s’haurà de refer el projecte». Si bé va admetre un retard, Nadal assegurà però que l’obra s’ha de tirar endavant «perquè depenem d’una subvenció europea que no es pot perdre, si no tendrem problemes», digué.
Després que el PSOE denunciàs que les obres estaven paralitzades des de fa un mes, aquesta setmana s’han tornat a reprendre i els operaris dimarts posaven una solera de formigó en una de les sales que s’està reformant. No obstant això, l’equip de govern encara no s’ha reunit amb la direcció tècnica de l’obra, el gabinet d’arquitectes de Madrid, Hijona Ravski, qui guanyà el concurs de rehabilitació de l’edifici municipal. Per tant, a l’espera d’una reunió amb els arquitectes i els tècnics municipals, «després prendrem una decisió de com procedir, perquè al setembre ha d’estar acabat sigui com sigui», recordà el batle.

La subvenció procedent de fons europeus Next Generation està dotada d’1,9 milions d’euros dels quals a més, dels 750.000 euros que ha d’aportar l’Ajuntament de Sóller. Amb el total d’aquest import s’han de millorar les condicions energètiques de l’edifici i s’han de redistribuir algunes sales del primer i segon pis per donar cabuda a sales d’ús polivalent.
Fins al moment, s’han tomat els banys i el que era l’entrada principal que s’ha de modificar, i s’han desmuntat les sales on assajava la banda i s’hi ubicava l’escola de música. L’entrada a la biblioteca municipal, l’únic servei que es manté actiu a l’immoble, s’ha traslladat al carrer de Batac.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.