Setmanari d'informació local - 139 anys

Nadal estudia canviar el projecte de Simarro per reformar l’Infante Lois

El batle assegura que el pla del camp d’esports no «serà viable fins d’aquí a 2 o 4 anys»

La pista de l’Infate Lois és molt utilitzada per a la pràctica de l’esport. | Paco Grancha

En estudi un nou projecte per al camp d’esports del Port conegut també com l’Infante Lois. L’equip de govern maneja modificar l’avantprojecte presentat per Simarro durant l’anterior legislatura i es planteja fer-ne un altre que «tanmateix, no serà viable fins d’aquí a 2 o 4 anys», explicà el batle i regidor d’Esports, Miquel Nadal. Si bé, reconegué que l’Ajuntament no compta amb suficients recursos propis per engegar unes altres obres d’aquest calat, el cert és que Nadal no descarta fer l’aparcament soterrat i a sobre una àrea recreativa, però «no necessàriament ha de ser igual que l’avantprojecte que tenim fet», digué. D’aquesta manera, l’equip de govern està centrat a mirar la viabilitat del projecte «perquè el que volem és arrancar ja», expressà el batle.

La possibilitat que està damunt la taula ara mateix és arribar a un acord amb una empresa externa perquè s’encarregui de les obres i «gestioni l’aparcament i els serveis», asseguraren tant el batle com el primer tinent de batle, Sebastià Aguiló. De fet, durant la junta de govern celebrada dimecres, es proposà finançar la redacció del projecte per al futur camp d’esports del Port a la convocatòria que té el Govern per a finançar propostes a partir dels doblers de l’ecotaxa. L’ajuda inclou «els projectes de més envergadura, com el de l’Infante Lois i així ja podríem disposar del finançament necessari per redactar el projecte i tenir-lo preparat per a quan es pugui començar l’obra», assegurà la regidora d’Urbanisme, Esther Alfonso.

Plataforma ‘Volem pista Ja’
Aquestes declaracions coincideixen la mateixa setmana en què la Plataforma ‘Volem pista Ja’ es reuní amb el batle i el regidor del Port, Biel Barceló. Els representants de l’entitat traslladaren formalment les seves peticions que ja tenen el suport de 1.000 signatures. A curt termini, les reivindicacions que fan els més de 200 atletes que utilitzen la pista del Port són poder tenir un bon tancament del perímetre per on van els corredors i que el sòl estigui ben assentat, sense «clots, ni herba ni vidres». Altres peticions són col·locar més enllumenat; controlar el recinte per evitar malfraig; limitar l’accés de vehicles i animals i que estigui preparat per evacuar l’aigua, ja que quan plou «tot el circuit s’omple d’aigua».
De moment, l’Ajuntament s’ha compromès a condicionar i acceptar algunes de les reclamacions de la plataforma, «perquè la reforma de l’Infante Lois és a llarg termini i així els atletes poden continuar amb l’activitat», digué Nadal.

La Plataforma ‘Volem pista Ja’ va néixer l’any passat per reivindicar unes instal·lacions dignes per a la pràctica de l’atletisme, sigui pels infants que practiquen aquest esport des de l’escoleta o per les modalitats d’atletisme; muntanya o triatló de la Vall. En un primer moment reclamaven una pista homologable per a la competició, però la manca de metres necessaris per instal·lar una pista reglada al camp d’esport i la manca de finançament descartà la possibilitat de col·locar un circuit amb carrils per a la competició federada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.