Setmanari d'informació local - 139 anys

El Consell instal·larà 32 càmeres amb sonòmetres, lectors de matrícula i de velocitat a les carreteres de la Serra

A Sóller se situarà a la rotonda del monument, a Fornalutx se'n posaran set i a Deià una la recta de Son Marroig

El Consell de Mallorca instal·larà en els pròxims mesos 32 càmeres amb sonòmetres, lectors de matrícula i detectors de velocitat a la serra de Tramuntana. A més, el Consell autoritzarà la Direcció General de Trànsit (DGT) a col·locar sis càmeres més. Per tant, hi haurà un total de 38 càmeres, 20 de les quals es col·locaran en indrets concrets de la carretera Ma-10 i el seu entorn. Amb aquesta mesura, el Consell de Mallorca pretén actuar contra la problemàtica del renou i de les curses sense control que es produeixen en un indret tan emblemàtic com la Serra, Patrimoni Mundial.

D'aquestes, una estarà col·locada a la rotonda del monument Ma-10 i Ma-11; a Fornalutx se'n col·locaran set repartides entre el túnel de Monnàber; a Sa Bassa (DGT); al mirador de ses Barques i a la intersecció d'accés a Fornalutx. A Deià, se'n col·locarà una a la recta de Son Marroig. La resta estaran distribuïdes als 14 municipis per on passa la carretera Ma-10.

Tota la informació que recopilaran les càmeres es lliurarà a la DGT, que és l'administració que té la capacitat sancionadora. «El Consell no pot posar multes. De tota manera, sí que des del primer moment ens vàrem posar al costat dels batles i dels veïns de la Serra afectats, per cercar solucions al renou i creim que la instal·lació d'aquestes 34 càmeres tindrà un efecte dissuasiu important que millorarà la convivència a la serra de Tramuntana», ha explicat el conseller Fernando Rubio.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.