Setmanari d'informació local - 138 anys

Patrimoni prohibeix les visites a la Torre Picada per seguretat

La talaia queda tancada al públic fins que el Consell repari els desperfectes

L’Ajuntament confia poder fer la tradicional penjada de banderes a la Torre Picada. | ARCHIVO

L’Ajuntament ha prohibit l’entrada dins el recinte de la Torre Picada per manca de seguretat. Després d’una visita realitzada la setmana passada a l’interior de la talaia, el monument queda tancat al públic a l’espera que el Consell repari els desperfectes i faci les obres que han de millorar l’accés.
Tot i que aquesta decisió ja s’havia explicat en altres ocasions, l’informe elaborat pels tècnics municipals indica que s’ha de protegir perimetralment la finca i també s’han de substituir part de l’escala d’accés al pis superior de la torre. Al pati interior també s’ha de tapar un pou i «sol·licitarem també un tancament per evitar que els infants puguin accedir cap al penya-segat», explicà el regidor de Patrimoni Juan A. Lorente.

D’aquesta manera, fins a nova ordre les visites escolars programades per abans de la celebració del Firó queden anul·lades. Tot i això, Lorente confirmà que «sí que hi haurà la ja tradicional penjada de banderes per part dels col·lectius». A més, els senderistes també poden arribar fins als terrenys, però «de moment no es podrà entrar a la torre», confirmà el regidor de l’àrea.
De moment, l’Ajuntament continua a l’espera que el Consell posi data a les actuacions de millora que s’han de fer al monument declarat Bé d’Interès Cultural (BIC) i després es procedirà a signar el conveni i concretar l’obertura al públic de la Torre Picada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.