Setmanari d'informació local - 139 anys

Sóller demana 1,3 milions al Govern per les Escolàpies

Les obres es finançarien amb l’Impost de Turisme Sostenible

Estat actual de l’edifici després de la paralització de les obres. | Irene Cabrer

L’Ajuntament cerca finançament per reprendre les obres inacabades de les Escolàpies. Una de les opcions a les quals recorre l’equip de govern és a través de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS), la coneguda ecotaxa. Per aquest motiu, el batle, Miquel Nadal i els regidors de Governació i Presidència, Carlos Darder i Mar Castañer es reuniren amb el conseller de Turisme, Jaume Bauzá i el director general de la mateixa àrea, Josep Aloy per presentar el projecte de reforma de l’edifici municipal que puja a una quantitat aproximada d’1,3 milions d’euros.

La xifra és inferior a l’anterior proposta que s’havia de finançar amb fons europeus i que superava els dos milions d’euros, tot i que segons Darder, l’avantprojecte elaborat pels tècnics municipals «inclou el reforç de les estructures interiors i els acabats i l’embelliment», explicà el regidor. A més, s’ha inclòs una modificació de l’espai exterior per crear un refugi climàtic amb la creació d’espais arbrats per fer ombra per dur a terme activitats culturals a fora.

Tot i que la convocatòria no sortirà fins al mes de setembre, Darder es mostrà molt optimista d’aconseguir els punts necessaris per finançar les obres de les Escolàpies «perquè és un repte d’aquest equip de govern acabar les obres de l’edifici», assegurà.
Un dels requisits per obtenir la subvenció mitjançant l’Impost del Turisme Sostenible és presentar projectes encaminats a recuperar elements culturals i patrimonials i compensar l’impacte territorial i mediambiental del turisme.
Cal recordar que la Vila va interrompre les obres de les Escolàpies al mes de febrer després de renunciar al finançament europeu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.