Setmanari d'informació local - 139 anys

Els pressuposts municipals s’enfilen fins als 26,2 milions

Incloent Sóller 2010 i la Funerària i són els primers des de 2022

El ple de l’Ajuntament de Sóller aprovà divendres els pressuposts municipals de l’any 2024, els primers aprovats en dos anys. L’any 2023 no hi hagué pressupost i es funcionà amb el prorrogat de l’any anterior, aprovat el maig de 2022.

Els nombres que se sotmetran a l’aprovació de la corporació s’enfilen fins a un total de més de 26, 2 milions d’euros (26.274.470,55 €), incloent-hi els pressuposts de l’empresa municipal Sóller 2010 i els de la Funerària Municipal. Ambdues entitats funcionaran, respectivament amb uns comptes que, en el cas de l’empresa de serveis, pugen a més de 4 milions d’euros (4.169.586,10 €), mentre que els de la funerària son 354.000.

Cal destacar que els pressuposts totals aprovats suposen més de 3 milions d’increment amb relació als de 2022, que pujaren a 23 milions d’euros incloent també les empreses públiques. D’aquest increment, dos milions corresponen a les Cases de la Vila i un milió d’euros a Sóller 2020, aproximadament.

SOLLER. POLITICOS. La regidora, Andrea Pomar.

La regidora d’Hisenda, Andrea Pomar, ha assegurat que els pressuposts del 2024 «compleixen amb les regles fiscals que enguany es tornen a aplicar i l’equilibri pressupostari i estabilitat, queden garantides amb 714.665,50 euros». Pomar ha admès que «els costos s’han disparat com ha passat també a les famílies i és normal que de cada vegada siguin més elevats». Ha destacat també el «baix endeutament de la corporació, que és d’un 3’9%» i que enguany «totes les àrees municipals sense excepció estan dotades de més pressupost per garantir al seu funcionament i fer front a les obligacions».

Pel que fa al capítol d’inversions, només es contempla en el pressupost ordinari la xifra de 85.000 euros. Segons Pomar, «és una xifra imposada per una demanda tècnica relacionada amb el Defensora i les Escolàpies, perquè enguany la inversió real anirà també a càrrec de romanent».

La regidora admet que la capacitat inversora municipal serà molt baixa el 2024, atès que «només es disposarà d’1,6 milions d’euros». Pomar creu que el pressupost és «realista, ajustat i ha suposat un esforç de totes les àrees per adaptar-se a la realitat econòmica».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.