Setmanari d'informació local - 138 anys

Cuina a la fresca (II)

Ara que ja tenim aquí el bon temps i ja sóm a les portes de l’estiu, us recomano una sèrie de plats per fer una cuina “a la fresca”. Avui us recomano un souflé de peix amb marisc, una broquetes de marisc i fruita i un bunyols de fruita. Plats fresquets i bons de fer. Si voleu veure ses video receptes d’aquesta setmana les trobareu a https://www.youtube.com/user/juanansoller



Souflé de peix amb marisc



Ingredients per persona:
200 grams de peix per persona, sal / oli i llimona, 200 grams de marisc variat, 1 copa de cognac.


Soufle: 60 grams de mantega, 30 grams de farina, 250 ml de llet, 4 dl de nata, 5 ous
Sucre i 5 taronges per a la salsa.


Elaboració:
-Netejau bé el peix.
- Folrau uns motlles amb mantega i pa rallat
- Preparau un sofregit amb el marisc, picadet i el flambejau amb un poc de cognac, afegiu al sofregit les xalotes picades, assaonau i reservau.
- Preparau una beixamel amb la mantega, la llet, la nata i la farina. Assaonau-la bé.
-Separau els blancs dels rovells dels ous i afegiu aquests darrers a la beixamel sense deixar de remenar.
- Mesclau bé i tot seguit afegiu ,amb molta suavitat, els blancs d’ou pujats a punt de neu.
-Ara sols queda abocar la mescla dins els motlles que duran una base amb el peix (untats amb mantequilla o folrades amb paper antiadherent) i coure l’elaboració al bany maria uns 20 minuts amb el forn a 180ºC. També es pot fer sense motlles i posant una llesca de peix sobre una palangana i cobert de souflé.
-Serviu-ho tot d’una amb unes verduretes



Mossegades de Burdell

Ingredients 5 persones


5 kiwis, 10 freses, 10 gambes, 10 muscles, 200 grams farina, 200 grams pa rallat, 3 ous, oli oliva, 5 dl nata i safrà en branca
Elaboració : En un escuradents o broqueta anau alternant trossets de fruites, fraules i kiwis, amb gambes i muscles, un poc assaonat amb sal i llimona. Ho pasau per farina, ou i galleta (sempre a n’aquest ordre) i ho fregiu. Apart dins una olleta feis una reducció de nata i safrà, ho rectificau de sal i la usau com a salsa de ses broquetes.



Bunyols de fruites amb cervessa



Ingredients per a 4 persones.
2 pomes, 2 peres, 2 plàtans, 1/2 litre de cervesa, llevat de pa 20 grams, sucre i canyella, farina, oli de girasol.
Elaboració.
Pelau i tallau les fruites en trossos grossos i deixau-los en remull dins la cervesa uns 30 minuts. Colau i afegiu-hi a la meitat de la cervesa usada, el llevat i la farina fins a aconseguir una crema untuosa, dins la que pasarem les fruites, per després escòrrer un poquet i fregir dins oli ben calent.
Un cop fredes passar-les per sucre i canyella i servir.



Bunyols cruixents de plàtan i sèsam



Ingredients 4 pax:
4 plàtans, 25 grams de maizena, 25 grams de farina, 1 ou, un poc de sal i cullerada d’oli de girasol.
Elaboració:


Tallau els plàtans a trossos regulars. Mesclau la resta d’ingredients fins a aconsegir una crema homogènea. Passau la fruita per aquesta crema i fregiu-la dins abundant oli calent. Acabau aquest postre amb un caramel.lo de sésam.
Ingredients: 200 grams de sucre, 25 grams de mantega 2 cullerades de llavors de sésam: Posau a coure tots els ingredients fins a aconseguir una caramel.lo daurat en el que sumergirem els plàtans fregits, que posteriorment remullarem ràpidament dins un bol amb aigua i gel a fi d’aconseguir una coberta cruixent.


Bona setmana i ens trobam aquí mateix d’aquí a 7 dies. Si voleu veure ses video receptes d’aquesta setman les trobareu a https://www.youtube.com/user/juanansoller. Podreu veure l’elaboració de les receptes d’aquesta secció i moltes més en directe cada dimecres a les 20:00h al meu canal de facebook i instagram.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.