Setmanari d'informació local - 139 anys

Parlem de Cuina. Un cap de setmana folklòric i gastronòmic.

 Aquest passat cap de setmana he tingut l’oportunitat de viatjar a Galícia, més concretament a Vigo i a Santiago de Compostela. Juntament amb els companys de l’Estol de Tramuntana, hem passat tres dies junts gaudint de l’hospitalitat del grup Froles Mareliñas, que ens va convidar amb motiu de la celebració del seu 50è aniversari.

També vàrem aprofitar per gaudir de la bona gastronomia de les terres Gallegues, exquisit marisc i peix, gustoses carns i el més variats dolços per a llepar-se els dits, tot regat amb bon Ribeiro i Albariño.

La gran majoria de restaurants i bars ofereixen, a més dels plats de carta, els típics pinxos o montaditos. Petites mossegades que conviden a tot un protocol d’intercanvi de comentaris entre tots els comensals i a gaudir d’una forma diferent de dinar o sopar.

No és per a fer enveja a ningú, però realment vàrem gaudir de valent. Bona companyia, bon menjar i bon temps per a passejar, què més es pot demanar?

Per ventura un dels plats dolços més típics d’allà sigui la Tarta de Santiago, que tal vegada la podem comparar a la nostra ensaïmada, que tothom que ve a l’Illa se l’ha d’emportar per als seus amics i familiars que no l’han poguda degustar “in situ”.

Doncs per als qui no l’heu provada, aquí us deixo la recepta d’aquest dolç d’ametlla.

 

TARTA DE SANTIAGO

 

Ingredients:

4 vermells d’ou,

2 blancs d’ou

75 grams de mantega

125 grams d’ametlles moltes

50 grams de farina

Una llimona rallada

125 gr.de sucre normal i 75 gr. sucre en pols per a decorar.

Elaboració:

Dins una cassola hem de fondre la mantega. Apart, hem de batre els vermells d’ou amb el sucre i una cullerada d’aigua tèbia (optatiu substituir l’aigua per xerrés dolç o anís), fins que agafin una textura ben esponjosa. Llavors afegim aquesta mescla cremosa a la mantega tèbia.

Seguidament li afegim la llimona, la farina i l’ametlla, mesclant-ho amb suavitat. En darrer lloc afegim a n’aquesta mescla els blancs d’ou pujats a punt de neu.

Ja podem enfornar la tarta dins un motlle untat amb mantega i farina, més o manco uns 30 minuts a 180ºC . Hem de deixar refredar la tarta abans de desmotllar-la i decorar-la amb sucre en pols, deixant marcada a sobre, amb una plantilla, la creu de Santiago.

Us he donat la recepta de la Tarta de Santiago per ésser un dels dolços més coneguts, però el ventall gastronòmic de rebosteria es molt mes ampli; i així, Filloas, Melindros, Feuchos, Roscas, Tarta de orujo, Formatge amb Condony, Bica, etc, garanteixen que una sola visita a Galícia no sigui suficient i haguem de tornar per continuar degustant la  “Cociña galega “

“Bo provecho e ata a vista”.

Ens trobam aquí dintre de set dies.

Podeu enviar les vostres aportacions gastronòmiques a parlemdecuina@cuinant.cat o bé a parlemdecuina@hotmail.com. Visitau www.cuinant.com per a més cuina i gastronomia..

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.