Setmanari d'informació local - 138 anys

Les places hoteleres s’incrementen un 34% durant els darrers 10 anys

La tipologia que més ha augmentat la seva capacitat és la dels hotels rurals i els agroturismes, passant dels 119 llits que tenien l’any 2011 als 285 registrats durant el 2021

Ecocirer ha estat elegit entre els 100 millors establiments d’Europa.

Sóller continua sent un destí desitjat per als turistes de tot el món. Així ho demostra la multitud de viatjants que durant qualsevol mes de l’any visita el municipi per gaudir dels seus idíl·lics paratges. L’alta i constant demanda dels turistes, la qual augmenta any rere any, ha provocat en conseqüència que el nombre de places hoteleres de la Vall s'hagin incrementat durant els darrers anys.


Fent una comparativa entre les dades de l’any 2011 i les del 2021, darrer any en que surten recollides a l’Ibestat, s’aprecia un important augment del nombre de llits turístics. L’any 2011 hi havia 2.489 places hoteleres a Sóller, mentre que el 2021 se’n comptaren 3.330. Aquesta pujada suposa l’increment d’un 34% del nombre de llocs oferits per als turistes que visiten la Vall.


Aquestes dades les componen diferents tipologies d’allotjaments. En primer lloc, els hotels han augmentat de les 2.270 places a les 2.773 durant la citada dècada comparada. Aquesta pujada es tradueix en un increment del 22% de les places dels hotels del municipi.


Per altra banda, la tipologia que més ha ampliat la seva capacitat és la dels hotels rurals i els agroturismes. Aquests passaren de les 119 places comptades el 2011 a les 285 registrades durant el 2021, suposant un gran increment del 140%.


I, en darrer lloc, les places dels apartaments turístics han augmentat de les 100 a les 121 places, traduint-se aquesta pujada en un increment del 21%. Mentre que el 2021 es comptaren 151 places d’hostals i pensions, de les quals l’any 2011 no se’n va registrar cap.


Lluís Rullan, president dels hotelers de Sóller, sobre l’augment de places hoteleres al municipi argumenta que «l’increment de les places dels agroturismes també s’explica amb l’aparició dels turismes d’interior. Des de l’any 2011 s’han obert a Sóller almenys nou establiments nous d’aquest tipus, com poden ser, per exemple, Sóller Center, Sóller Plaza o Meem Townhouse». A més, afegeix que «l’augment total de les places també es deu a les cases vacacionals. L’any 2011 quasi no s’oferien aquest tipus d’allotjaments, mentre que durant els darrers anys s’ha disparat la seva oferta al municipi».


Per altra banda, Toni Frontera, director de l’Hotel Marina del Port de Sóller, conta que «nosaltres no hem ampliat el nombre de places perquè la llei no ens ho permet. El que sí que feim és fer reformes cada any per oferir un producte de major qualitat als nostres clients». A més, Frontera afirma que «els turistes són cada any més exigents, i per aquest motiu nosaltres anam renovant les instal·lacions, per satisfer així les seves necessitats. A part de les reformes, també milloram els nostres serveis avançant en la digitalització i les energies renovables, i potenciant la formació dels nostres treballadors».


Jaime Arbona, encarregat de l’agroturisme Ca’s Sant, explica que «nosaltres vàrem poder fer una ampliació l’any 2016. La disposició Adicional quarta de la Llei turística va permetre al meu pare poder fer un projecte per augmentar la nostra capacitat». Arbona continua detallant que «vàrem passar de tenir vuit habitacions a tenir-ne tretze. Referent al nombre de places, vàrem augmentar de les 16 a les 26 places. A més, vàrem construir també una nova piscina i vàrem instal·lar plaques solars per al nostre agroturisme».

Ecocirer
En darrer lloc, cal destacar el cas d’Ecocirer, que ha estat elegit entre els 100 millors establiments d’Europa segons la revista GEO. Els seus encarregats, Bàrbara Martí i Martín Lucas, asseguren que «per a nosaltres va ser una gran sorpresa. Vàrem obrir just abans de la pandèmia, i aquesta selecció ens ha produït una gran satisfacció». A més, expliquen que «nosaltres disposam de sis habitacions i una caseta. Volem créixer, però sempre continuant amb la mateixa línia». Afegeixen que «gaudim d’un turisme de molta qualitat i la veritat és que amb aquest tipus de clientela fa ganes anar a fer feina cada dia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.