Setmanari d'informació local - 138 anys

Avenços cap a la inclusivitat al municipi solleric

Els parcs infantils seran condicionats amb blocs adaptats per tal que els nins i nines amb diversitat funcional puguin gaudir d’ells

Imatge de la reunió del dimecres amb els infants i les seves mares.

El municipi solleric continua avançant cap a la inclusivitat. Durant els darrers anys, l’Ajuntament ha escoltat en infinitat de reunions les necessitats manifestades per part dels familiars d’infants amb diversitat funcional, les quals s’han anat resolent. La pròxima gran passa serà la de convertir diversos parcs infantils de la Vall en inclusius, per tal que els joves amb diversitat puguin gaudir d’ells completament. Les instal·lacions seran equipades amb nous blocs adaptats.

Els parcs infantils del Camp de s’Oca, a la Calatrava, i de l’Infante Lois, al Port de Sóller, seran els primers a ser condicionats amb els nous jocs. Els seus plànols ja estan llests, motiu pel qual la regidora de Participació Ciutadana, Mar Castañer, ha volgut explicar aquesta setmana als infants i els seus familiars com seran les noves instal·lacions.

Aprofitant que el dimecres es va dur a terme un Taller de cuina a l’Espai Jove on va participar Emy Maduka, el jove solleric que pateix una malaltia mitocondrial, Castañer va organitzar la presentació al pati del centre per, a més de mostrar com seran els parcs infantils inclusius, escoltar possibles suggeriments. Les mares quedaren molt satisfetes amb els nous projectes, manifestant que «estam molt contentes perquè ens han deixat participar i assessorar la transformació dels parcs». A la reunió també hi acudiren el regidor d’Esports i Cultura, Miquel Nadal, i la regidora de Serveis Socials, Llum Castañer.


Les noves instal·lacions comptaran amb tres blocs adaptats destinats a diferents edats. Hi haurà un bloc pels infants d’entre zero i tres anys, un altre pels joves d’entre tres i sis anys, i un darrer pels infants d’entre sis i nou anys. D’aquests tres nous jocs, els dos destinats als infants més petits, de zero a tres i de tres a sis, seran condicionats al 100%. Per altra banda, el bloc destinat als joves d’entre sis i nou anys serà adaptat al 50%. Els nous jocs instal·lats es basaran en la psicomotricitat i l’equilibri.


Els doblers per fer possible aquesta inclusivitat dels parcs del Camp de s’Oca i de l’Infante Lois han sortit d’una subvenció. La presentació oficial dels mateixos se celebrarà el pròxim dimecres per, a continuació, procedir a l’esperada transformació de les instal·lacions.


A més, durant l’estiu s’adaptaran dos parcs més del municipi gràcies als doblers del romanent. Aquests seran el de Sa Torre, al Port, i el de la plaça de les Teixidores, al centre del municipi. L’objectiu és que tots els parcs inclusius estiguin situats en zones cèntriques de la Vall, per tal que tots els infants es relacionin.

Per altra banda, l’Ajuntament ha resolt també una llarga llista de necessitats manifestades pels familiars, com poden ser l’eliminació de barreres arquitectòniques; les escoletes d’estiu inclusives; la celebració d’activitats vàries adaptades; o la creació de pàrquings més amples.


Xisca Amengual, mare d’Emy Maduka, explica que «tots estam molt contents, li estam molt agraïts a l’Ajuntament perquè, a més del tema dels parcs infantils, han resolt les peticions que hem anat fent durant aquests darrers anys. La nostra opinió ha tengut molt de pes, ens han tengut molt en compte a l’hora de prendre decisions». Amengual continua manifestant que «necessitàvem que els parcs inclusius estiguin situats en zones cèntriques, perquè és en aquests parcs on acuden la majoria d’infants del municipi». La mare d’Emy conclou afegint que «d’aquesta manera, els nostres fills es podran relacionar amb la resta de joves de Sóller».


Per altra banda, Maria Biezma, mare de Llucia Gelabert, qui pateix una diversitat funcional, manifesta que «és una gran passa per a nosaltres. A Sóller no hi havia quasi res per als nostres fills als parcs, o el que hi havia estava romput o en mal estat». Biezma continua explicant que «la meva filla té quasi nou anys, pesa 36 quilograms, i a mi ja em resultava impossible aixecar-la per muntar-la als jocs dels parcs. Els nous blocs facilitaran que la meva filla i la resta d’infants amb diversitat gaudeixen dels parcs infantils. Estam molt contents, fins que no ho vegi muntat no ho assimilaré». La mare de Llucia conclou afegint que «esperem i desitjam que els joves respectin els nous jocs sense destruir-los, com ha passat en altres ocasions, per desgràcia».


Finalment, la regidora Mar Castañer, explica que «fa tres anys que mantenim reunions amb els familiars d’infants amb diversitat funcional. En elles, sempre hem demanat les seves necessitats, les quals hem anat resolent. Durant les pròximes setmanes s’instal·laran els blocs del Camp de s’Oca i de l’Infante Lois. Després, en l’estiu, s’adaptaran també els parcs de Sa Torre i de la plaça de les Teixidores».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.