Setmanari d'informació local - 138 anys

«La cuca de Sa Mola» es converteix en un personatge de conte

Les solleriques Marga Fontanet i Lurdes Ferrà presentaren el passat divendres el seu nou llibre infantil amb què volen fer arribar a totes les cases de Sóller la històrica llegenda

Lurdes Ferrà i Marga Fontanet, les protagonistes del nou llibre infantil.

La històrica llegenda de la cuca de Sa Mola ha donat una passa més enllà. A partir d’ara, els sollerics i solleriques podran conèixer tota la seva història gràcies al llibre publicat per Marga Fontanet i Lurdes Ferrà. Les autores de la Vall s’han encarregat de convertir la cuca de Sa Mola en un personatge de conte, amb l’objectiu que aquesta llegenda sollerica mai quedi oblidada.


Aprofitant la festivitat de Sant Jordi, les protagonistes presentaren el passat divendres capvespre a la Biblioteca Municipal el seu llibre infantil, anomenat La cuca de Sa Mola. L’esdeveniment aconseguí reunir un intrigat i nombrós públic infantil, el qual gaudí coneixent de primera mà la llegenda de la Vall.


El conte, que les autores començaren a preparar a finals de l’estiu passat, ha comptat amb la col·laboració dels alumnes de Plàstica de quart d’ESO de l’Institut. Aquests, amb ajuda de la seva professora Neus Marroig, s’han encarregat de crear els dibuixos que han il·lustrat la citada història. Els estudiants, tal com ha explicat la seva professora, s’han implicat molt en el projecte durant els darrers mesos.


Les autores Marga Fontanet i Lurdes Ferrà expliquen sobre el motiu que les va animar a crear el conte que «un dia érem a la Biblioteca Municipal fullejant diversos contes infantils d’altres llegendes, i descobrírem que no n’hi havia cap sobre la cuca de Sa Mola. En aquell moment, ens vàrem mirar i decidírem que l’havíem de crear». Continuen explicant sobre el públic al qual va dirigit que «és un llibre infantil que compta amb moltes il·lustracions, les quals afavoreixen que el puguin llegir infants molt petits». Sobre l’objectiu que cerquen amb el llibre manifesten que «volem donar-li difusió a la història de la cuca de Sa Mola, volem que arribi a totes les cases de la Vall. Creim que aquesta llegenda, igual que moltes altres, es va perdent amb el temps, i el que cercam és que sempre quedi constància d’ella».


Per altra banda, la professora de Plàstica de l’Institut, Neus Marroig, i els seus alumnes de 4t d’ESO que finalment han il·lustrat el conte expliquen que «nosaltres ens hem encarregat de crear els dibuixos per il·lustrar el llibre. Els dos cursos de 4t d’ESO ens vàrem dividir en grups de quatre persones, i cada un vàrem crear les vuit il·lustracions de què havia de disposar el llibre. Després, entre les autores i la professora, elegiren els dibuixos guanyadors». Sobre l’estil de les il·lustracions seleccionades conten que «vàrem decidir fer dibuixos simples i amb colors vius, perquè sabíem que havien d’anar dirigits a infants. Ens ha suposat un gran esforç».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.