Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

L’hostaleria posa el punt

Hotels del municipi tanquen les portes aquests dies mentre que d’altres romandran oberts unes setmanes més per l’alta demanda dels visitants

Arriba el mes de novembre i amb ell la finalització de la temporada turística. Després d’una exitosa campanya, on els hotels s’han omplit pràcticament des de març fins a octubre, arriba l’hora del tancament de portes. Durant aquesta setmana diversos establiments de Sóller i el Port han donat per conclosa la temporada per tal de, a part de descansar, disposar d’uns mesos per poder fer reformes i preparar-se per a la pròxima campanya turística. Tot i això, alguns hotels de la Vall romandran oberts unes setmanes més per poder cobrir l’alta demanda de turistes que encara hi ha durant aquesta època al municipi. El bon clima d’aquestes setmanes provoca que la temporada s’allargui de cada vegada més, fins a haver arribat al punt en què alguns allotjaments tan sols tanquin unes setmanes durant el mes de gener.

La reducció de línies i connexions a l’aeroport de Palma durant cada principi de novembre és un dels principals motius que provoca la finalització de la temporada. Així i tot, els hotels que romanen en marxa durant aquestes setmanes tenen pràcticament totes les habitacions reservades, fruit de la bona temperatura que continua cridant l’atenció dels turistes. Sobre la procedència dels visitants d’aquesta temporada cal destacar l’increment que hi ha hagut en turistes americans i australians. Senderistes i ciclistes són els habituals durant aquesta època de l’any. En darrer lloc, quant al personal treballador de la temporada, els responsables dels allotjaments expliquen que enguany no han tengut tantes dificultats com l’any passat per cobrir totes les places, alhora que el perfil treballador és de cada vegada més jove i exigeix més privilegis que fa uns anys, fet que no facilita la feina i organització dels hotelers.

Lluís Rullan, president dels hotelers de Sóller, informa que «al Port quedaran oberts unes setmanes més el Miramar, el Marina i Los Geranios. La resta ja tanquen aquesta setmana. A Sóller, Lluna Aqua, El Guia i Sóller Plaza són els que més temps estaran oberts, tancant tan sols tres setmanes per gener». Sobre la previsió dels hotels que romanen oberts, Rullan explica que «l’ocupació durant aquest mes serà bona. El fet que tenguem encara un clima bo provoca que els allotjaments continuïn tenint una molt bona ocupació». Finalment, fent una valoració de la temporada, el president dels hotelers comenta que «ha estat una temporada excel·lent, Sóller continua sent un dels destins favorits dels turistes».

Maria Frontera, directora de l’hotel Marina i presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, explica que «a Sóller la temporada és ja d’uns nou mesos i mig. És més llarga que en altres punts de l’illa, Sóller continua sent un dels millors destins perquè obrim més mesos i oferim qualitat». Sobre l’ocupació de la temporada comenta que «tant al Marina com a la resta d’hotels de la Vall l’ocupació ha estat molt bona. Estar per damunt del 80% ja significa que parlam d’una ocupació alta». Parlant ara del personal de la campanya, Frontera diu que «els que obrim més mesos tenim més opcions de mantenir el personal fix, això ens beneficia». Finalment, fent una valoració del sector, Maria explica que «el sector hoteler està evolucionant positivament. Des del 2014 fins ara els sous han pujat un 29%. Això provoca que hi hagi més estabilitat en el sector».

Rosi Ferrer, directora de l’hotel Es Port, comenta sobre la temporada que «el balanç que feim enguany és molt bo, hem tengut pràcticament ple molts mesos. Per maig no semblava que l’estiu anés a ser tan fort, però sempre s’acaba venent tot a darrera hora». Sobre la clientela, explica que «els clients han canviat des de la pandèmia, s’han tornat més exigents en general. De cada vegada venen més americans». Ferrer diu sobre el tancament que «aquest diumenge tancam. Solíem tancar a mitjan novembre, però ens veim obligats a tancar abans perquè hem de fer una sèrie de renovacions». Finalment, sobre el personal, comenta que «de cada vegada hi ha més joves en el sector, i molts no estan acostumats a fer aquesta feina. Volen caps de setmanes lliures, entre altres exigències, i això ens genera problemes, enguany ha costat trobar una estabilitat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.