Setmanari d'informació local - 138 anys

El Port visqué unes festes baix mínims

La barriada marinera del Port va viure el passat cap de setmana les seves festes en honor al patró dels pescadors, Sant Pere, unes festes enguany sota mínims per les restriccions de la pandèmia, la qual cosa obligà a alternar el actes virtuals via xarxes socials amb els presencials.


Els actes s’iniciaren dissabte matí amb actes virtuals, concretament amb vídeos de diferents famílies del Port i fotografies antigues del barri mariner.


El primer acte mig presencial fou el concurs de dibuix, amb diferents tallers durant el cap de setmana i que comptà amb bona participació.


En absència de revetlles, el dissabte capvespre es feu un ‘tardeo’ virtual amb l’actuació de diferents Dj’s i que es podia seguir per les xarxes tenint un bon èxit.


També hi hagué activitats esportives i cardio per a nins i nines amb Marta Mascaró i el vespre es va inaugurar a l’aparcament de Lepanto el Mural ‘Sóller en color’ de Maria de Lluc Mayol, i un bon nombre de gent que aportà el seu granet d’arena i on no hi mancaren les autoritats. Ja el diumenge horabaixa hi hagué la missa solemne de Sant Pere, presidida pel Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, que va procedir a la inauguració del nou batiport de l’església de Port dissenyat per Joan Soler.


Seguidament es feu la processó amb la imatge de Sant Pere fins al moll on es pregà i es tiraren flors a la mar en memòria dels pescadors difunts. Enguany es suprimí la passejada amb barca.


Ja dilluns, dia de Sant Pere, es feren les darreres activitats, un taller de nusos mariners, així com jocs tradicionals tant per infants com per adults, que tingueren bona acollida tot i ser la participació limitada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.