Setmanari d'informació local - 138 anys

Sóller en essència

«Soul of Sóller» és el títol del llibre que es presentarà dia 11 de juliol al Teatre de Terra

46983
Ellen Joosten, al centre, amb els regidors Sebastià Aguiló i Miquel Nadal.

Soul of Sóller és el suggerent títol del llibre d’Ellen Joosten que es presentarà el proper dia 11 de juliol al Teatre de Terra. L’escriptora holandesa afincada a la Vall des de fa vint-i-cinc anys, ha recollit en aquest volum una crònica visual del municipi a través de segles mitjançant una obra de gran format que té en la imatge un dels seus atractius.


L’obra, escrita originalment en anglès, presenta una visió de la Vall de Sóller «a través del devenir dels segles, desenfadada i atractiva plàsticamet, però amb rigor històric a base d’imatges, històries i llegendes», explica Joosten. Ellen Joosten ha dedicat part de la seva vida professional al sector de la indústria turística, explica que l’objectiu de Soul of Sóller és que «el llibre sigui una font de coneixement per als que visiten la nostra comunitat». Més enllà de voler ser una guia turística, Joosten descriu la història de la transformació que patí Sóller, des que era un indret «pur i verge» fins que es convertí en una «destinació de vacances del segle XXI».


El volum recull a més a més una col·lecció d’imatges antigues, postals vintage i dibuixos que il·lustren aquest pas del temps alhora que acompanyen el text. L’interior del llibre compta amb un regal per a ús dels que es facin amb el volum. Així, els lectors hi trobaran un recull de 20 postals que podran guardar o enviar sobre la seva estada a Sóller.

Un vaitge en el temps
En aquest viatge en el temps, com no podia ser d’altra manera, Joosten fa un repàs per capítols de la cultura de l’oli a Sóller; parla de l’emigració sollerica i de l’exportació dels productes d’aquí cap a Europa i Amèrica; parla de l’inici del turisme i de la creació del Ferrocarril de Sóller. Deixa un apartat també per als productes locals, per la festa del Firó i la resta de festes populars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.