Setmanari d'informació local - 138 anys

«A Sóller li agrada la cultura musical»

Jordi Vanrell president de l’empresa Art in crescendo i és el nou director de l’escola de música.

Jordi Vanrell Batle (Petra, 1980) fa 30 anys que toca a la banda de música de sa Pobla. Els instruments que toca són la flauta i la tuba des de fa un any i mig. També era vicepresident de la Federació de bandes encara que ho va deixar ara fa un any.

- Com us vareu interessar per dur l’Escola de Música de Sóller?
- Mallorca és petita. Dins el món de la música tots ens coneixem. Parlant amb persones que pertanyen al món musical vàrem saber que hi havia aquesta licitació des de l’any passat i ens vàrem animar. Volem posar en marxa a Sóller el projecte que iniciàrem a sa Pobla fa deu anys i que ens funciona tan bé.

- Quin és aquest projecte?
- Dels quatre anys als sis anys farem una iniciació. Aquí els alumnes experimenten amb els instruments, no en toquen un en específic. D’aquesta manera poden veure el que els hi agrada i a l’edat dels set anys escollir quin instrument volen tocar. A partir d’aquí es comença a tocar l’instrument mitja hora cada dia perquè sinó el nin s’avorreix. Als vuit anys es comença el grau elemental on hi ha el reglat i el no reglat. El reglat té un cert nivell que s’ha de complir, mentre que el no reglat és un poc més flexible. Després tenim les classes per adults. El nostre objectiu és que un pic acabada la formació l’alumne pugui tocar a una banda, a un grup musical. No fa falta que tots siguin professionals sinó que acabin amb ganes de seguir fent música.

- Com s’organitzen amb la banda Amics de la música?
- La banda té la seva sala d’assaig i assagen els dimecres a les vuit. Nosaltres intentam deixar la sala a les set i mitja perquè tenguin temps de montar-ho. Hem estat parlant amb ells i no hem tengut cap problema, tot és adaptar-se i posar-se d’acord.

Podeu llegir tota l'entrevista a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.