Setmanari d'informació local - 138 anys

La història dels germans Joan i Antoni Castañer, recollida en un documental

‘Memòries de Puerto Rico’ s’estrena dimarts al CineCiutat

’Memòries de Puerto Rico’ és el títol del documental que narra la història de dos germans, Joan i Antoni Castañer, que emigraren des de Sóller fins a les antilles al segle XIX. Ambdós es convertiren en grans propietaris d’una de les hisendes més importants de Puerto Rico, la qual es dedicava al cultiu del cafè. Les propietats del Castañer es van mantenir fins a 1928 quan un huracà va fer malbé les terres.


El documental està protagonitzat per Carles Llull i Luis Ozonas, parents dels Castañer, els quals feren una recerca del seu passat familiar. Tot comença quan aquests dos mallorquins, desconeguts al principi, inicien una investigació a partir de fotografies i cartes antigues que els portarà a un viatge fins a Puerto Rico. Aquest viatge els condueix a un retrobament amb els seus avantpassats, que, en el cas d’un dels descendents dels Castañer, s’ha mantingut a càrrec d’una de les finques fins a dia d’avui i el nucli on s’ubicava la hisenda s’ha convertit en un poble que du el mateix nom dels fundadors.


La cinta compta, a més del discurs i el viatge de Llull i Ozonas a Puerto Rico, amb la participació d’alguns experts i estudiosos de l’emigració de Mallorca i de Puerto Rico.
«Memòries de Puerto Rico» és un documental dirigit per Núria Abad i Marta Hierro, produït per MOM Woeks i coproduït per IB3 que s’estrenarà el proper dimarts dia 4 de gener a CineCiutat amb un passi a les 17:30 hores per a familiars i un a les 19:30 hores per al públic en general, sempre realitzant una reserva prèvia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.