Setmanari d'informació local - 138 anys

«Benvinguts a la festa del retornat teatre»

Guillem Coll i Maria José Martínez, Integrants del grup de teatre Corriola.

Els protagonistes de l’entrevista d’aquesta setmana són dos, i ben coneguts pel poble, tant en l’àmbit personal, com en el professional.
Guillem Coll és un nou fitxatge de Corriola, però conegut per tots per la seva rellevància dins les festes de Sa Fira i Es Firó pel seu paper de Capità Angelats. Guillem és un empresari solleric de 45 anys, aficionat al bon menjar i, perquè no dir-ho així, a la bona cervesa. Diu esser apassionat de qualsevol activitat que es pugui fer a l’aire lliure i confessa que de cada vegada sent més el «cuquet» per a la representació.


Per altra banda, Maria José Martínez és l’altra meitat d’aquesta entrevista qui, a diferència de Guillem, és veterana de Corriola i ja duu moltes obres a les seves espatlles. Mestra d’anglés d’infantil i de primària, Maria José, o «Aina» a l’obra que està a punt d’estrenar-se, té 49 anys i és amant de la cultura en general. Tot i la seva aparent timidesa diu que ha trobat en el teatre la seva font d’energia i nucli de desconnexió de la resta del món. També ens conta que és amant dels llibres, els viatges i la natura.

- Maria José, després de dos anys d’aturada forçada a conseqüència de la pandèmia, què suposà el retard de la representació?
- La veritat és que, al principi, ens xafà molt perquè en aquells moments ho teníem tot ja ben encaminat per a l’estrena i una aturada, tot i que en aquells moments era indefinida i ningú no pensava que fos tan llarga, suposava un refredament de tota la feina feta. Durant aquests dos anys hem mantingut el contacte de grup comentant i compartint constantment les ganes de tornar a arrancar, fins que el context va permetre reprendre els assajos, sempre amb molta precaució i respectant les mesures imposades. Dites mesures, per la distància i les mascaretes, obligaven a apujar el to de veu. Recordo els primers assajos amb molt de carinyo tot i el característic fred del C.P. Victòria

- Guillem, parli’ns de «Doblers Negres»
- A partir d’una posada en escena molt dinàmica on els personatges entren i surten constantment de l’escenari, Doblers Negres explica de forma còmica com un maletí de diners de dubtosa procedència pot canviar-te la vida embolic darrere embolic. De fins on som capaços de mantenir una mentida si aquesta actitud suposa poder treure un benefici. Sincerament, amb l’estrena d’aquesta obra us diria: benvinguts al cúmul d’embolics i a la festa del retornat teatre.

- (MJ) Per què escollireu ara ja fa dos anys aquesta obra?
- En una societat marcada per tants efectes contraris i en els darrers anys inmersa en tanta pena, desgràcies i situacions difícils de controlar, la comèdia sempre és de les millors opcions. Quan l’equip es retrobà decidírem que mantindríem el títol escollit, ja que quan ens vam haver d’aturar l’obra en si ja estava prou avançada i els actors amb el seu personatge ben definit. Us continuem presentant una excusa per anar al teatre, desconnectar i riure. Els components de Corriola tenim una bona ocasió per desconnectar dels problemes i passar-ho genial fent el que tant ens agrada i tant enyoràvem. Amb tota aquesta energia positiva farem que el nostre estimat i fidel públic ho passi igual de bé que nosaltres.

- (G)On i quan us podem veure?
- Les representacions seran el 25 de març i dia 1 d’abril a les 21h i el 26 i 27 de març i 2 i 3 d’abril a les 19h. Les entrades es podran comprar de forma anticipada, els dies 21, 22 i 23 de març de 19h a 21h i una hora abans de cada funció tot, com sempre, al C.P. Victòria de Sóller.


Volem destacar que cada representació es durà a terme segons la norma covid vigent. La intenció de cada un de nosaltres és que tot vagi segons el previst, però tenim clar que un cas positiu de covid entre els actors faria que l’obra s’hagués de posposar perquè no tenim actors de reforç. Esperem i desitjam poder-nos veure els dies esmentats. Ja que parlam del Victòria voldria afegir-me a la reivindicació que entrevista a entrevista fa aquest grup; la que Sóller vol i es mereix un espai digne a l’altura de la cultura i la societat sollerica.

- (MJ) «Doblers Negres» de fa dos anys se diferencia molt de l’obra que representareu la següent setmana? Heu hagut de fer molts canvis?
- A nivell de personatges, per tema de disponibilitat i demés hem hagut de fer algun canvi d’actor. També hem apostat per una escenografia més senzilla tot ajustant-nos a la nova realitat.
El context és qui realment ha marcat la diferència ja que, tot i posar la màxima il·lusió i ganes, la incertesa que representen aquests moments, sobretot pel que fa a contagis, encara és present. Com ha dit el meu company, avui en dia, contagiar-se és una opció i no hi ha pla B. Si fos el cas avisaríem al públic i posaríem el màxim de facilitats per tal que tothom quedés content amb la solució.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.