Setmanari d'informació local - 138 anys

Els nins i nines ja compten les hores per les festes

Els que representaran els personatges històrics es feren la foto oficial

Els personatges infantils es donaren a conèixer en un acte celebrat pel Foment de Cultura de la Dona dimcres al Casal de Cultura.

El Foment de la Dona ha presentat aquesta setmana els nins i nines que enguany representaran als Personatges Històrics infantils a la Fira i Firó la setmana que ve i ja en tenen ganes.


Tot plegat després que des de que el març es donà a conèixer el nom dels que seran, els escollits s’han anat provant els vestits per veure quin anava millor a cada un i així decidir a quin personatge representarà cada un. Tots els elegits enguany són nascuts el 2015.
Ja fa unes setmanes que també es va donar a conèixer el nom de les Valentes Dones infantils, que seran Aina Castanyer Servera i Isona Martí Luque.


La resta de personatges històrics infantils són els següents: Toni Quetglas Cabrer (Capità Angelats); Manuel Navarro Colom, (Virrei de Rocafull); Albert Brunet Orvay (Sargent Soler); Lluc Lluis Rullan Träger ( Batle); Pau Abraham Albiñana, Andreu Martínez Marroig i Marc Palau Vicens seran els regidors; Xavier Sampol Munar serà el Capellà; Sergi Pajón Banegas el Frare i Nicolau Coll Morell, el bandoler.- Isona Martí i Aina Castanyer, les Valentes Dones infantils. Tots ells ja comencen a estar nerviosos i amb ganes que arribi el moment.


Com sempre s’estrenaran dijous que ve a l’acte del pregó i Investidura de les Valentes Dones i despr´çes participaran a altres actes.


Al mateix temps es va llegir un texte de l’historiador Toni Quetglas, que explicava una mica que se celebra el dia del Firó i així en tinguessin algun detall.


Així i tot, no faltaran als actes habituals, és a dir, dijous que ve a la investidura a la Parròquia, el dissabte a la processó i ofrena de flors a la Mare de déu de la Victòria, el dilluns matí al Monument i Missa de Can Tamany i el vespre a la processó de tornada de la Mare de Déu de la Victòria a l’Hospital.


No cal dir que tots els nins i les dues nines estan ben contentes de poder encarnar els personatges i ja compten els dies per haver-se de vestir i sortir, no ocultant que estan una mica nerviosos davant aquesta imminent responsabilitat.


Aquest dimecres es reuniren al Casal on es feren la fotografia de rigor al jardí del Casal, es provaren els vestits, i tant ells com els seus pares reberen ja algunes indicacions cara a les festes, entre d’altres.


I dimecres estan citats per dur a terme l’assaig de l’acte del dia del Pregó en el que també són presentats i tenen els seus seients assignats.


Per tant, ja compten les hores per poder gaudir dels actes de la Fira i el Firó aquesta propera setmana. Mentrestant a Sóller ja es comença a respirar un clar ambient de festa a menys d’una setmana d’arribar als dies centrals de les sempre tan esperades festes de la Fira i, especialment, el Firó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.