Setmanari d'informació local - 139 anys

«El que realment ens agrada és fer la Pujada pel Barranc»

Rosa Alcover ha organitzat la 42a caminada a Lluc des de Sóller

Alcover sols ha disposat de tres setmanes per organitzar la Pujada. | Paco Grancha

Avui se celebra la 42a edició de la Pujada a Lluc a peu de la Part Forana. En el cas de Sóller, els 68 participants es concentraran a les 22 hores a la Plaça per prendre la sortida en direcció a Lluc a les 23 hores. L’agrupació ‘Botigueta Camina’, amb Rosa Alcover Cancelas (Palma, 1968) al capdavant, és qui s’encarrega d’organitzar la caminada des de la Vall. Enguany, la presidenta s’ha vist obligada a preparar-ho tot amb molt poc temps.

En principi la caminada tan sols s’havia de fer des d’Inca, però canvis de darrera hora han provocat que es faci des de Sóller i des de 44 municipis més. Rosa Alcover, que és una enamorada de la muntanya, explica que «tan sols donaven l’opció de fer la caminada des d’Inca. Això es devia al fet que Emergències deia que no es podien tancar totes les carreteres, que de fet la nostra no l’han tancat mai i, per tant, ens perjudicava aquesta mesura sense que hagués de ser així». La presidenta continua contant que «amb tot el meu respecte cap a Inca, als de Sóller el que ens agrada realment és anar pel Barranc de Biniaraix, i la gent d’aquí no volia fer la Pujada si no era passant pel Barranc. De fet, amb nosaltres ve gent d’altres pobles, com són Llucmajor o Calvià, per fer la caminada passant pel Barranc, que és el que realment ens agrada a tots. Si no fèiem la sortida des de Sóller, no haguéssim fet la Pujada». La protagonista explica sobre el canvi de darrera hora que «fa tres setmanes ens varen telefonar per dir-nos que hi havia canvis, i ens convocaren per a una reunió urgent. Amb el canvi de Govern va entrar el PP i va aconseguir fer la sortida des de tots els municipis com s’ha fet durant tota la vida».

Sobre el poc temps del qual han disposat enguany per muntar la caminada, Rosa Alcover explica que «nosaltres ja havíem dit que no aniríem a Inca i, per tant, no havíem organitzat res. En tres setmanes ha estat impossible fer el que normalment fèiem en sis mesos. Per això, tan sols hem pogut aconseguir 40 camisetes, d’un total de 68 participants que hi ha. I també per això no s’ha pogut inscriure més gent, perquè les places del bus estan plenes, i no hem pogut contractar-ne cap altre. Tot i les preses, gaudesc i m’emociona fer aquesta caminada», conclou.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.